В скорошно интервю за украинската информационна агенция Подоляк, съветник на

...
В скорошно интервю за украинската информационна агенция Подоляк, съветник на
Коментари Харесай

Събитията на Изток принудиха Блинкен да прибегне до реторика, подходяща за времето на Студената война.

В скорошно изявление за украинската осведомителна организация Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на Зеленски, сподели, че „ управлението на Индия и Китай има слаб интелектуален капацитет и не схваща актуалния свят “.

Интервюто провокира в Пекин и Делхи реакцията на посърнал слон, само че не беше видяна във Вашингтон по простата причина, че Подоляк носи отпечатъците на ученик на американската школа. Държавният секретар Блинкен се изрече в същия дух след Подоляк. Лекцията е въодушевена от резултатите от срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи, където ръководителят на американската делегация беше обут с бели чехли.

В речта си Блинкен беше като героя от кино лентата Бялото слънце на пустинята, който изрече безсмъртното опрощение за бягството си от прозореца на митницата: „ Имат гранати от неправилна система. “ Обяснявайки резултата на изгубеното лице, Блинкен освен съобщи, че „ международният ред след Студената война се срутва, само че също по този начин увери публиката, че този международен ред е фантазията на всеки и всички.

След разрушаването на Съюз на съветските социалистически републики, по неговите думи, „ десетилетия на относителна геополитическа непоклатимост са пристигнали с розови упования за мир и сигурност, интернационално съдействие, икономическа взаимосвързаност, политическа либерализация и успех на човешките права “.

Очевидно Балканските войни, отприщени от НАТО, нападението против Югославия, 20-годишната експанзия против Афганистан, унищожаването на стотици хиляди иракски цивилни, споровете в Сирия и Либия изглеждаха на А. Блинкен и останалата част от Вашингтонския синклит като незначителни дребни неравности върху гладкото демократично лице. Защо не, в случай че военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати, с който е обвързван държавният секретар, е спечелил извънредно доста от тъгата и страданието на другите нации?

Разпалвайки се в хода на лекцията, Антъни праволинейно се придвижваше към интелектуалния капацитет на подшефния си Подоляк, само че едно особено събитие изигра роля тук. В американското национално основаване на легенди, нито една история не е цялостна без появяването на „ неприятния човек “.

За да не се объркват наставляваните от него, когато си спомнят за либийците, афганистанците и други страни, претърпели демократични нашествия, и да усвоят вярно тематиката, Блинкен назначи Китай и Русия да играят ролята на неприятните. Лицето на Блинкен светна и незабавно в речта му те се трансфораха в „ властнически и ревизионистки управляващи “, които са възненавидили упоителната епоха на „ дружба, джинси и дъвки “.

Още през вчерашния ден тези ренегати, представете си, се забавляваха в „ американския свят “, а през днешния ден внезапно стопираха да го обичат. И всичко това, тъй като техните „ властнически системи “ не желаеха да се примирят с блаженото разпространяване на украинския кейс върху цяла Русия или с братското обособяване на Тайван от Китай. Не желаеха да се примирят с това и толкова. Те раздрусаха международната система.

Нечестивите китайци са тези, които разбърникват светлия басейн на демокрацията в Азия, възнамерявайки съществено да се опълчват на отдръпването на Тайван от комунистическата робия към свободния свят. Освен това автократите дотолкоз обнагляха, че организираха взаимно обучение край Тайван с ВМФ и Върховен касационен съд на Русия. Дали това, може да се попита, не е намек за военното приятелство от 1953 година? (завършило толкоз зле за САЩ).

Блинкен към този момент знаеше, че президентът Путин се среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун и тъжно предсказа разпадането на цялата конструкция, построена от Съединени американски щати в Далечния изток. Защо светлината на демокрацията помръкна в залите на университета Хопкинс?

Вижда се, че вероятностите за интензивно съдействие сред Москва и Пхенян стават все по-силни и вероятността Северна Корея да стане единствената страна в света, способна да изложи Съединени американски щати на риск от нуклеарен удар без предизвестие, става още по-очевидна..

Това в действителност е промяна на столетия.

Тук, апропо, Европейски Съюз си подаде главата иззад кулисите и разгласи, че ще накаже Северна Корея със наказания за поддръжката на Русия. Така да се каже, и аз, и аз го мога.

Така новата обстановка в интернационалните връзки, зародила от срещата на върха на Г-9 и срещата на В. Путин с Ким Чен-ун, ненадейно акцентира целия интелектуален капацитет, построен от Вашингтон, цялата му външнополитическа вертикала от горе до долу. Кралството на кривите огледала, на правилните васали и на лаещите по самостоятелните страни тяхни подшефни.

Струваше ли си държавният секретар на Съединени американски щати да пропилее интелектуалния си капацитет, откакто страните, които лаещото му пале разгласи за низши, надали ще се съгласят да мерят дълбините на актуалния свят по американския критерий.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР