В складовете за пиротехника край Елин Пелин , което отлага

...
В складовете за пиротехника край Елин Пелин , което отлага
Коментари Харесай

Откриха още две тела в изгорелите складове край Елин Пелин

В складовете за пиротехника край Елин Пелин , което отсрочва влизането за обикновено обезопасяване, оглед и следствие.

С тежко съоръжение експерти са влезнали и са огледали към и в склада, който остана непокътнат . Вътре има много стока - високо софтуерни произведения, най-голям клас. Стените на склада са здрави, спазени са всички условия. Складът е обезопасен, като се чака да дойде следовател и прокурор като ще стартира и първичен оглед.

Ако се стигне до нов гърмеж на въпросните пиротехнически произведения, то той ще бъде в пъти по-мощен. Това съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов на брифинг пред публицисти в село гара Елин Пелин.

Малко след 10:30 часа , под управлението на Окръжна прокуратура - София стартира оглед на складовете край Елин Пелин. 

На мястото са открити две мощно обгорели тела , за които се допуска, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете по време на случая. Предстои разпознаването им.
 Военни извозват невзривената пиротехника от складовете край Елин Пелин
Военни извозват невзривената пиротехника от складовете край Елин Пелин

Но едвам, когато бъде допустимо да се влезе там

Калин Стоянов отхвърли опцията някои някъде да се е скрил и да е оживял . Има и двама очевидци очевидци - защитата, която се съдействала за извеждането на доцент Шишков и неговата щерка.

Другият очевидец е момче , което в продължение на 20 минути е било вътре, до момента в който пожарът се е развивал. Момчето е било в средата на складовата база, по негови данни, само че свидетелските му показания са много комплицирани. То е разказало пред органите на реда, че в началото е влезнало в микробус, където се е пробвало се скрие, само че в следствие е избягало под оградата. Момчето се е прибрало у дома и е пуснало тв приемника.  

Калин Стоянов изрече отвращение от реакцията и то на първо място на родителите на момчето, защото даже и да се одобри, че младежът е в потрес, те е трябвало да реагират съответно и да го доведат още в същия ден на място, с цел да даде показания.

Все още няма информация младежът за какво е бил в склада . Това ще се включи в следствието.

Предстои тежко следствие от прокуратурата и следствието . Шест индивида са били на територията на склада - защитата, доцент Шишков и щерка му, момчето, което е съумяло да избяга, и още двама души. За тях експертите нямат вяра да са оживели.

Калин Стоянов посочи, че притежателят на склада за фойерверки спомага на Министерство на вътрешните работи. Разследването не може да разчита на видеонаблюдението , макар че такова е имало, защото цялото е унищожено от гърмежите и пожара. Видеонаблюдението не е било изведено в облак.
 Човешка неточност и вероятно опит взривил Елин Пелин
Човешка неточност и вероятно опит взривил Елин Пелин

Ситуацията не е изцяло овладяна

Припомняме, . Инцидентът се случи в складова база от шест пространства на компанията " Енигма " за пиротехника и образуване на тържества. При разгаряне и на пожар пострада складова база на " Фантастико ", която се намира на разстояние над половин километър.

Квартал на Елин Пелин и село Гара Елин Пелин бяха евакуирани за 24 часа, а електрозахранването и газоподаването бяха спрени . В Елин Пелин бе оповестено отчасти бедствено състояние. 

От момента на гърмежите периметърът е отцепен, а пътят сред Елин Пелин и гара Елин Пелин, който минава около складовете, е затворен. И през днешния ден от АПИ оповестиха, че пътят няма да бъде отворен за придвижване.

Две са откритите жертви - доцент Петър Шишков и щерка му, които починаха от пострадванията си в " Пирогов ". Още двама души са в неопределеност - 60-годишен мъж, който е чиновник на компанията, и. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР