В скандинавските държави нещата изглеждат по този начин - при

...
В скандинавските държави нещата изглеждат по този начин - при
Коментари Харесай

Адвокат за отнетите деца в Норвегия: В скандинавските държави нещата изглеждат по този начин

" В скандинавските страни нещата наподобяват по този метод - при най-малкия случай, в които детето не се усеща добре то би трябвало да бъде изведено. В следствие се дава за осиновяване, тъй като се отдалечава от биологичното фамилията. С оглед на отбраната с право на фамилен живот способният съд е Страсбург и ма 4-5 висящи каузи. " Това изясни юрист Йорданка Бекирска.
По думи те ѝ в случай че майката, чието дете е отнето води доста каузи и не възприема това, което страната е решила - също не наподобява добре. Бекирска посочи, че сигналът може да бъде подаден анонимно.
Посланикът ни в Норвегия Румяна Митрева изясни, че в случай че се потвърди отнемането на българските паспорти на децата " ние ще реагираме ". Митрева добави, че главната информация, която има е от репортажите, защото управляващите се базират на конфиденционалността на информацията.
" Хората рядко са осведомени с правата си и се обаждат единствено когато към този момент има правосъдно решение. В обществените мрежи на българите доста се приказва и това демонстрира взаимност, само че в същото време смятам, че нецензурни избрания по отношение на норвежката страна не са удачни. Всеки има потребност о т поддръжка, когато е в неволя,но има някакви граници, които не трябва да се минават ", добави още Митрева пред bTV.
Според психолога Ина Антонова Норвегия е страната на фьордите и педофилите. Тя попита дали тези ограничения касаят локалните поданици, тъй като главно се взимат децата на непознати жители. Има обезлюдени региони, в които страната не реализира надзор:
" Получаваме едно потомство, което израства некомпетентно да построява персонални връзки и да възпитава деца, няма по какъв начин да бъде пълностоен жител. ", безапелационна беше Антонова.
Председателят на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев изясни, че българите би трябвало да знаят, че единствено в случай че се развикат на детето има риск то да бъде отнето, даже да не е техен жител.
" Можеше да има реакция по време на делото, в този момент би трябвало да се търсят други механизми, които обаче са доста комплицирани. 1% не е дребен %, това е едно дете на 100. ", добави още Харамампиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР