В ситуация, в която наблюдаваме свръхдоза конфронтация, сформирането на работеща

...
В ситуация, в която наблюдаваме свръхдоза конфронтация, сформирането на работеща
Коментари Харесай

Прогноза: Всред повсеместната конфронтация кабинет е кауза пердута

В обстановка, в която следим свръхдоза борба, сформирането на работеща съдружна форма в актуалното 48-о Народно заседание е съвсем невероятно . Такава прогноза направи в ефира на Българска национална телевизия социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова.

" Шансовете са доста дребни. Какво оферират политиците на жителите - свръхдоза борба и дребни, хомеопатични дози единодушие. Между свръхдозата борба и хомеопатичните дози единодушие възможностите са доста дребни. Защото партиите нямат интерес да влязат и да ръководят, до момента в който електоратите на другите партии са настръхнали ", разяснява тя.

По думите на социолога смяна в изборните правила в последния миг не водят до нищо положително, включително и изменението на Изборния кодекс в по-предишния парламент, когато бе въведено напълно машинно гласоподаване. " Налагането на едни или други правила в последния миг не води до нищо положително. (...) Когато въвеждаш нова система, би трябвало да се стремиш да генерираш доверие ".
 ГЕРБ не отстъпва от хартиената бюлетина, Политическа партия се връщат в Народно събрание
ГЕРБ не отстъпва от хартиената бюлетина, Политическа партия се връщат в Народно събрание

Никой не се е оплакал, че е имало усложнения при гласоподаване с машини, в това число и по-възрастните

Зад маневрите на ГЕРБ, преповтори необятно изказваната теза Димитрова, стои опит за излизане от изолацията, в която се намира партията на Борисов в последните години. От друга страна, цитира социологически данни тя, болшинството жители желаят да има работещо държавно управление.

И още: " Може да допуснем, че и външни сътрудници на България биха желали да има непоклатимост в страната, в района. Въпросът е дали може да се образува някаква от малко малко постоянна коалиция. В този парламент всяка коалиция получава отрицателно име - хартиената коалиция, коалиция " Газпром ", коалиция на мадуровките, коалиция на медиаторите. Това прави съвсем невъзможна задачата, коалиция се трансформира в мръсна дума ".
 Няма добра или неприятна коалиция, съгласно Стефан Янев
Няма добра или неприятна коалиция, съгласно Стефан Янев

Според него може да се роди " вероятното болшинство 160+ "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР