В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да

...
В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: Няма да се поддам на популизма

" В обстановка на тежки рецесии не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата полезност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система ". Това написа министър председателят Стефан Янев във Facebook във връзка всеобщото публично неодобрение от въвеждането на системата за зелените документи.

Правителството беше подлага на критика безусловно от всички по-големи партии и обединения в последните два дни.

" Разбирайки добре публичното неодобрение и осъзнавайки, че ще понесем рецензии, изключително в разгара на политическа акция, предложихме краткотрайни ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19. Подчертавам още веднъж, че сме наясно с политическите последствия от тези непопулярни дейности, само че аз, както, убеден съм, и моите сътрудници, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и вероятност не могат да бъдат учредения да сложим под риск живота и здравето на българските жители, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В този смисъл, въпреки и непопулярни, считам, че ограниченията са най-хубавият вид за справяне със създалата се обстановка, без да се стига до налагане на нов локдаун ", споделя Янев.

Той акцентира, че тези ограничения не целят да създадат имунизацията наложителна.

" Дълбоко имам вяра в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за личното си здраве. Вярвам обаче, че и всеки, респективно, би трябвало да може да носи и отговорност за тези решения. В този подтекст и документите важат както за имунизирани, по този начин и за преболедували жители и за такива, които имат отрицателен тест. Отново подчертавам, че ограниченията изрично са краткотрайни и ще бъдат анулирани сега, в който обстановката се възстановява ", споделя той.

Изказването си Янев приказва и за подхванатите от държавното управление ограничения за справяне с високите цени на електрическата енергия и природния газ. Премиерът споделя, че е належащо да се търси взаимен европейски метод, тъй че нито една страна да не бъде изоставена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР