В Сирия е загинал един от най-известните генерали на правителствената

...
В Сирия е загинал един от най-известните генерали на правителствената
Коментари Харесай

В Сирия загина генералът, отговарял за отбраната на град Дейр ез Зор

В Сирия е умрял един от най-известните генерали на държавната войска , който е отговарял за защитата на Дейр ез Зор, оповестяват съветски медии.

" Генерал Исам Захредин почина през днешния ден вследствие на детонация на противопехотна мина в региона на остров Сакър ", прецизираха от сирийската войска.

 Сирийската войска с нови триумфи против ДАЕШ край Дейр ез Зор
Сирийската войска с нови триумфи против ДАЕШ край Дейр ез Зор

Изгони терористите от петролни залежи и стратегически значими хълмове

В началото на рецесията Захредин е управлявал войските на Републиканската армия и разчистването на кварталите в покрайнините на столицата Дамаск. През последните три години и половина е отговарял за защитата на обсадения град Дейр ез Зор .

В началото на септември бранителите на града под командването на Захредин и щурмовите отряди на ген. Сухел пробиха блокадата, в която терористите държаха Дейр ез Зор, а по-късно подвигнаха обсадата и на военното летище.

През последните дни сирийската войска прогони терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) от село Ал Хусейн на източния бряг на река Ефрат, северно от Дейр ез Зор, а също по този начин пое контрола над село Хатла, отрязвайки главния път за доставяне на ДАЕШ откъм Ирак . До края на предходната седмица държавните сили в региона на Дейр ез Зор са направлявали територия с обща повърхност от 4 600 кв. км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР