В Симитли гражданите продължават да пресичат в опасен участък през

...
В Симитли гражданите продължават да пресичат в опасен участък през
Коментари Харесай

В Симитли продължават да пресичат опасния участък през жп линията

В Симитли жителите не престават да пресичат в рисков сектор през жп релсите в центъра на град. Пътят през релсите останал единственият къс вид след почнал ремонт на мост, който свързвал града с един от най-заселените квартали.

Вече три месеца продължава построяването на новия стоманен мост над река Струма, през който хората в Симитли минавали. Откакто е в ремонт, късият път до един от най-заселените квартали е единствено един. Въпреки че последният случай с прегазена жена беше единствено преди седмица, хората от Симитли не престават да употребяват директния път през релсите, с цел да отида от едната страна на града, до другата.

От Община Симитли споделят, че с изключение на постоянната автобусна линия, не виждат друго решение на казуса, защото няма по какъв начин да се ограничи регионът към жп релсите.

Откакто вършим новия мост, много се усили пътникопотокът тук и виждате сега ето тези младежи по какъв начин минават от тук. Това е неизбежно. Трудно може да ги ограничим хората, защото този мост се употребява от както е изработен. Моят зов е да употребяват рейсовете на първо място, или пък тези които не желаят да се преценяват с рейсовете и разписанието, което сме създали, апелирам ги да пресичат деликатно линията тъкмо тук в този сектор, изяснява Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли.

Новият мост се чака да бъде изцяло подготвен до края на годината, добави още Апостолов.

Докато бъде приключен обаче, с цел да не се случват произшествия, чиновници на общината ще обхождат региона в рисковия сектор.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР