В симбиоза между Продължаваме промяната и главния прокурор се усъмни

...
В симбиоза между Продължаваме промяната и главния прокурор се усъмни
Коментари Харесай

ДПС се съмнява в симбиоза между ПП и главния прокурор

В симбиоза сред " Продължаваме промяната " и основния прокурор се усъмни водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Според него те приказват против него, само че единствено видимо.

През месец март приехме рестриктивните мерки за опцията да се придобива българско поданство посредством вложения. Тогава в закона записахме, че ДАНС би трябвало да ревизира всеки един от случаите на такова издаване на поданство за целия интервал в период от шест месеца. Освен това през февруари, а и по-късно сме сезирали прокуратурата да ревизира всеки един от случаите за издадени такива поданства. Минаха към този момент съвсем осем месеца, а срокът беше шест месеца. Към сегашния миг ние нямаме информация да е осъществявана такава инспекция и какви са резултатите, изясни Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи изясни и, че от партията са сезирали прокуратурата и за " осъществяване на инспекции за правда на милиционерщината, ръководена от Рашков по време на изборите предходната година ". Отговор обаче не бил получен, а единствено статистика.

Според Карадайъ тези образци сочат, че прокуратурата отхвърля да ревизира избрани хора - така наречен кръг Капитал.

Още един образец мога да дам - Конституционен съд се произнесе за поданството на Кирил Петков и той беше безапелационен, че е извършител на конституцията и е заявил погрешни данни. Прокуратурата и там видяхме какви ги свърши. Те видимо нападат основния прокурор, само че когато ние направихме предложение за промени в конституцията и за ограничение на пълномощията на основния прокурор, те избягаха. И към този момент буди подозренията за симбиоза - употребяват като заслон офанзивите в общественото пространство против основния прокурор, а въпреки това прокуратурата ги прикрива, разяснява Карадайъ.

Вчера енергийна комисия одобри този законопроект, само че нас продължава да ни учудва фактът, че част от организациите в България пазят позицията, че петролното ембарго не обгръща това, сподели Йордан Цонев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР