В сигнали се твърди, че министърът на транспорта е продължил

...
В сигнали се твърди, че министърът на транспорта е продължил
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява Николай Събев за конфликт на интереси

В сигнали се твърди, че министърът на превоза е траял да бъде съучастник в частна компания след встъпването си в служба, а активността на компанията се припокрива с неговите пълномощия като министър

На съвещанието си през днешния ден КПКОНПИ образува произвеждане за спор на ползи против Николай Събев, министър на превоза и известията, и неговия заместител Илия Илиев.

Производството е по постъпили сигнали и по медийна обява. В тях се твърди, че министърът на превоза е траял да бъде съучастник в частна компания след встъпването си в служба, а активността на компанията се припокрива с неговите пълномощия като министър – лице, заемащо висша обществена служба, оповестиха от КПКОНПИ.

В сигналите се твърди и че Събев е назначил за собствен заместител Илия Илиев с сектор „ железопътен бранш “, макар съществуващите данни, че Илиев е обвързван с частни сдружения, чиято съществена активност е създаване на железопътна инфраструктура.

КПКОНПИ внася искови молби и за лишаване на нелегално добито имущество в окръжни съдилища в страната на обща стойност 14 719 195, 12 лева

В Софийски градски съд се внася иск против Александър Тумпаров. Той е упрекнат от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков. Стойността на исковата рекламация е 14 219 885,14 лева, като в нея е включена цената на един неподвижен парцел и едно моторно транспортно средство.

В Окръжен съд – Разград се внася искова молба против Станимир Серафимов. Той е упрекнат от прокуратурата за даване на парични заеми, без съответно позволение, против задължението сумите да му бъдат върнати, ведно с избрана от него рента, както и за осъществяване на покупко-продажби с недвижими парцели и движими движимости, за които е знаел, че са добити посредством закононарушение. Стойността на желае е 255 183,16 лева, както и пет недвижими парцела и 2 моторни транспортни средства.

В Окръжен съд – Шумен се внася иск против Сълзица Ченкова, на стойност 135 369,76 лева Претендира се и отнемането на неподвижен парцел. Тя е упрекната от прокуратурата за данъчни закононарушения.

В Софийски градски съд се внася искова молба против Владислав Бояджиев. Стойността на желае е в размер на 108 757,06 лева, като в нея е включена и цената на 9 моторни транспортни средства. Той е упрекнат от прокуратурата за данъчни закононарушения – отбягване заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР