В сигнала се посочва: Уважаеми членове на комисията LIBE,Иван Маркос

...
В сигнала се посочва: Уважаеми членове на комисията LIBE,Иван Маркос
Коментари Харесай

Сигналът за конфликт на интереси срещу зам.-министър Иван Христанов стигна до европейската комисия LIBE

В сигнала се показва:

Уважаеми членове на комисията LIBE,

Иван Маркос Христанов е назначен за заместник-министър на земеделието и в качеството си на подобен, той е лице по член Трудовото му правно отношение се урежда от наредбите на Кодекса на труда. Съгласно член Трудов контракт за работа в държавната администрация не може да бъде подписан с лице, което е едноличен търговец, безграничен сътрудник по отговорност в комерсиално сдружение, шеф, търговски прокурист, търговски представител, пълномощник, търговски медиатор, ликвидатор или поддръжник в неплатежоспособност, член на директорски или надзорен орган на сдружение или кооперация.

Съгласно член 107а, алинея 3 от Кодекса на труда при подписване на трудовия контракт лицето подписва декларация за събитията.

Съгласно член 107а, алинея 5 от Кодекса на труда, чиновник, който е лице, заемащо върховен обществен пост, подава декларация за имущество и ползи единствено в сходство със Закона за битка с корупцията и конфискацията на нелегално добита благосъстоятелност.

Считано от 19.05.2022 година тследващ съвет на шефовете е регистриран по сметката на " ЕМП Инвест България " АД, Данъчен указател номер 203120042 - Елвин Вехип Гури, Страна: БЪЛГАРИЯ, Томас Майкъл Хигинс, Страна: Съединени американски щати, Иван Маркос Христанов, Страна: БЪЛГАРИЯ, Станислав Русалинов Николаев, Страна: БЪЛГАРИЯ, Славчо Петров Парушев, Страна: БЪЛГАРИЯ.

Към 30.09.2021 година, когато е подадено заявката G2 за оповестяване на Годишните финансови доклади, не са подадени заявки за сметка на сдружението и не са оповестени актове.

Затова към сегашния миг господин Иван Христанов е в спор на ползи, защото макар че заема върховен държавен пост - заместник-министър на земеделието, той е регистриран като член на Съвета на шефовете (управляващ орган) на " ЕМП Инвест България " АД, данъчен регистрационен номер 203120042.

Мандатът на Съвета на шефовете се записва в Търговския указател до 13.06.2017 година, само че приключването на периода не приключва правните връзки сред този член и сдружението - в този смисъл е посочено в правната теория и правосъдна процедура - да вземем за пример Решение No 108 от 08.10.2015 година и така нататък No 2263/2014 на II Търговски отдел на Върховния касационни съд. В Решение No273 / 09.04.2009 година по дело No6371 / 2007. по отношение на Върховен касационния съд, IV цивилен отдел. приема се, че договорът за възлагане на ръководство на изпълнителния шеф се смята за преустановен с вписването на решението за уволняване в Търговския указател.

Тази последица е в полза на сдружението и трети лица. Такова решение във връзка с господин Христанов не е вписано в Търговския указател. След датата на назначението му за заместник-министър на земеделието, а преди този момент за негов избор за член на Парламента, в сметката на сдружението не са подадени заявки. Нещо повече, фактът, че господин Христанов продължи да извършва длъжността член на Съвета на шефовете на " ЕМП Инвест България " АД, данъчен регистрационен номер 203120042 и след 13.06.2017 година, се потвърждава със поръчка A5 No 20210224211845 подадена в Търговския указател. С това изказване бе показан протоколът от съвещанието на Съвета на шефовете на " ЕМП Инвест България " АД от 08.01.2021 година, което бе подписано от господин Иван Маркос Христанов - третият автограф.

" ЕМП Инвест България " АД се занимава с даване на консултантски услуги и бизнес разбор на компании във връзка с финансирането на тяхната активност и тяхната финансова конструкция, ръководство и моделиране на бизнес процеси, вложения в други предприятия, реклама, научни проучвания, осведомителни и маркетингови услуги, посланичество на продажби, ходатайство по сделки; вътрешната и външната търговия, както и всяка друга комерсиална активност, която не е неразрешена от законодателството на Република България.

За да изясним обективната истина, в светлината на гореизложеното и в упражняването на силите си, бихме желали да предприемете нужните дейности, с цел да противопоставяне на корупцията на най-високите нива на ръководство, корист с европейски средства, тъй като настоящето държавно управление с дейности и бездействия, оказва помощ да се прикрият остарели практики и да ги продължи в новото държавно управление, което е директна опасност за националната сигурност на България и Европейски Съюз.

В случай, че се разкрият данни за закононарушенията, осъществени от някои от лицата, посочени в изказването, апелирам, предприемете нужните дейности и уведомете съответните упълномощени органи за образуващо наказателно произвеждане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР