В сигнал до ОДМВР-Бургас е изпратена подробна документация за фрапиращи

...
В сигнал до ОДМВР-Бургас е изпратена подробна документация за фрапиращи
Коментари Харесай

Почна разследване на водния цикъл в Бургас за 13 млн. лв., готвят инж. Ганчо Тенев за новия борд на ВиК

В сигнал до ОДМВР-Бургас е изпратена подробна документи за фрапиращи нарушавания при делба на милиони левове от реконструкцията на мрежата

„ ВиК “ ЕАД-Бургас , което съставлява едно от най-големите обществени предприятия на територията на Бургаска област, работещо със стотици милиони левове и обслужващо население от 410 хиляди души до близо 1 милион през лятото, още веднъж е в центъра на публичното внимание. Дружеството се тресе поради следващ опит да се торпилира активността на актуалното управление, определено преди броени дни след конкурс, извършен при съблюдаване на всички процедурни правила от българския ВиК Холдинг.

Новоизбраните членове на борда са досегашният краткотрайно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф Цветан Мирчев , Георги Георгиев и несменяемият на процедура от десетилетия Йоанис Партениотис .

Флагман.бг напомня, че бордът на богатото дружество бе понижен на тричленен при ръководството на ГЕРБ с Патриотите през 2017 година, с цел да се ограничи корупцията и разпиляването на държавен финансов запас като хонорари за членовете на управителния орган. До този миг се считаше, че макар офанзивите от страна на чиновници, правилни на някогашния шеф инж. Ганчо Тенев, против новия изпълнителен шеф Цветан Мирчев, ситуацията с извършения през януари конкурс ще се успокои и работата по водните цикли в Бургаска област ще продължи с естествени темпове.



Оказва се обаче, че за ВиК-Бургас Министерски съвет приготвя уголемение на борда – от тричленен на петчленен . Още двама членове ще бъдат включени в борда от страна на Агенцията за обществени предприятия и надзор, където номинирани са петима души. Сред тях е инж. Ганчо Тенев. Останалите са Станислав Дарачев, Евгени Попов, Светослав Донев и Петър Петров.

Самото наличие на името на инж. Тенев измежду претендентите значи прекалено много и най-много е показателно за упоритостите му още веднъж да се върне в управлението на предприятието, което ръководи близо 20 година Битката за ВиК-Бургас загрубя още повече, откакто се разбра, че служителка на извънредно висок пост в холдинга от времето на инж. Ганчо Тенев не си е плащала водата в частните парцели повече от 10 години, а в това време бе в листата с претендентите за членове на борда в оповестената през януари процедура.



Междувременно стана ясно, че в ОДМВР-Бургас е формирана кореспонденция по сигнал против някогашното управление на сдружението, касаещ реконструкцията на ВиК мрежата на жк. „ Изгрев “, жк. „ Зорница “, ЦГЧ, кв. Акациите и кв. Победа в границите на Интегрирания воден план за област Бургас, на стойност 13 милиона лв..

Накратко – упорства се да бъдат разследвани събитията, при които е минимизирано присъединяване на един от тримата членове в Обединение ДЗЗД Консорциум Победа , което е било образувано, с цел да извърши този значим обект от водния цикъл на град Бургас след спечелването на солидната социална поръчка през 2020 година Обединението е включвало следните три компании - „ Среги “ ЕООД – с дял 34%, „ ТСМ-3 “ ООД – с дял 33 % и „ Водоканалстрой “ ООД – с дял от 33 %.

В хода на почналите действия делът на „ Водоканалстрой “ ООД е бил понижен до 0,00000001 %, което, съгласно източника на сигнала, опонира на закона. Причината по тази причина мирише на корупция, тъй като в този интервал „ Водоканалстрой “ ООД се оказва задлъжняла към различен заемодател с над 1 милион лв., дължими по формирано против нея изпълнително дело.

В същото време шефът й е бил забъркан сламен човек от Варна, който е шеф на още 30 търговски сдружения, в качеството на сложено лице. По тази кореспонденция се прави инспекция и се чака правна подготовка на действието по заличаването на процентното присъединяване на един от съдружниците и вписването на нови условия, при които се пренасочват големи парични потоци.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР