В сички сме гледали филми за къщи, обитавани от духове,

...
В сички сме гледали филми за къщи, обитавани от духове,
Коментари Харесай

На 30 минути от София: Къщата, обитавана от духове и демони, която никой не иска

В сички сме гледали филми за къщи, населявани от духове, без значение дали става въпрос за документални или игрални такива. Там не може да се живее, а малцината, осмелили се даже да влязат вътре, са преследвани от проклятия.

Само че тези филми постоянно описват за къщи в Съединени американски щати, Канада или някъде из Европа... В общи линии по отношение на националността на екипа, снимал лентата.

Истината обаче е, че и на родна земя има значително такива къщи. А една от тях е на половин час пък с кола от центъра на София. Става въпрос за Къщата на духовете в село Мусачево.

За нея споделя каналът във

Самата къща не се разграничава по нищо от доста изоставени други по българските села. Архитектурата ѝ също не е нещо изключително. Но тя е свързвана от мнозина със страховити истории. Заради окаяното си положение и легендите към нея, тя дълго време бе продавана за 1 лева (да, един лев), само че бе продадена едвам преди години.

Местните описват, че къщата е издигната върху остарели турски гробища и по тази причина е населявана от зли сили. Православен екзорсист твърди, че близостта ѝ с гробището изяснява феномените - евентуално доста от заровените хора не са били опяти след гибелта им.

Преди време в. "Труд " описа, че прокобата на къщата праща 12 от жителите ѝ в гроба. Легенди в селото гласят, че даже двама майстори, наети преди години да ремонтират къщата, преспали в нея и сънували един и същи призрачен сън. Същото се повторило и на идната нощ, а споделили един на различен за съня си, изоставили работата и повече не се върнали. Друга история споделя за немец, фен на сходни истории, който останал да преспи във въпросната къща. На сутринта той излязъл с напълно побеляла коса и трептящ. Попитали го за какво не е излязъл по-рано, а той дал отговор, че просто не е могъл.

Местните описват, че преди доста години, фамилията, което е построило къщата, мистериозно измира. Същото се случва и със идващите притежатели, че и с трети. Според магове и екстрасенси в къщата в село Мусачево са се правили зверства. Някои настояват, че просто съставът на почвата прави по този начин, че се образува магнит за негативна сила.

Съществува обаче и човек на име Любен Божилов. Той е първият притежател на къщата. Разказва, че я е построил преди 55 година, само че поради здравословни проблеми, а след това и поради други в нея никой в никакъв случай не е живял. Нещо повече - той упреква публицистите, че са трансформирали парцела му в нежелателен и обезценен. И твърди - няма никаква магия в къщата му. "Магията сме ние, че съществуваме ", уверен е той в документален филм за парцела му.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Как наподобява дамата на твоите фантазии? - Над 40, пълничка, само че не дебела, с очила, костюм, не е първа хубавица, само че се грижи за… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЧаст от надпреварите към този момент започнаха " Пандемията шокира целия свят: починаха повече от четири милиона души, стабилността на приходите беше подкопана, фамилии и общности - разграничени, банкрутираха предприятия " Съдът реши, че това изказване е " експлоататорско, хищническо и евентуално рисково " Министърът на правораздаването съобщи, че Висш съдебен съвет не е разгледал това, което през вчерашния ден е обсъждал 7 часаСлужебният министър се обърна към ГЕРБ: „ Съжалявам, че по време на мутренските времена не се справихме с вашия водач, само че има време ”В момента платформите не са виновни за дезинформациятаСпомен за детските лагери и посланията по рушащите се стени – тази неделя след централната емисия вести на NOVAСлужебният министър на стопанската система съобщи, че не е схванал за какво Държавната петролна компания би трябвало да съществуваСпоред специалистите дамската фигура може да се заключи в пет типаТежките наводнения в Германия взеха над 170 жертви, наводниха цели градове и унищожиха стотици къщи. Как да се предпазим от потоп и по какъв начин да понижим вредите, причинявани от водните маси?Решението им беше оповестено на брифинг тази сутринОт ГЕРБ/СДС отхвърлиха да дойдат за съвещания при президента Румен РадевКончината му e 40 години откакто си отиде сестра му Людмила Живкова на 21 юли 1981 г.Вижте прогнозата за времето за уикенда setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SCRIPT " ); scr.type = " text/javascript " ; scr.src = " https://b.grabo.bg/netinfo/special/vesti_dealbox_resp.php?affid=20492&r
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР