В Швеция гасят пожари с помощта на... бойни изтребители. Шведските

...
В Швеция гасят пожари с помощта на... бойни изтребители. Шведските
Коментари Харесай

Да изгасиш пожар с... боен изтребител

В Швеция гасят пожари благодарение на... бойни изтребители. Шведските военновъздушни сили изпратиха два самолета „ Грипен “ в помощ на пожарникарите, които се борят с горски пожари в разнообразни региони на страната.

В централна Швеция огънят е придобил застрашителни размери, а дислоцирането на бойните самолети е било неотложно, тъй като регионът не е бил безвреден за пожарните екипи, само че освен поради огъня. Там е имало недетонирани снаряди, съобщи The Local.

Пожарникарите не са имали опция да се приближат до фронтовата линия на огъня, заради което във въздуха са били вдигнати изтребители „ Грипен “. С лазерно насочвани бомби те „ атакували “ пламъците.

Достъпът е бил блокиран, тъй като в региона преди години е имало боен полигон, в който са останали невзривени снаряди и артилерийска техника. От пожарната оповестиха, че бомбите, изстреляни от изтребителите, в действителност не са толкоз налудничава концепция в битката с огъня.

„ Кислородът от пожара може да бъде отстранен благодарение на бомба. Ефектът е добър “, оповестиха шведските огнеборци. Взривната вълна на бомбата и налягането от гърмежа оказва помощ да се ограничи действието на горския пожар. Пожари обгърнаха скандинавската страна поради извънредно сухото и горещо време.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР