В шуменската прокуратура е образувана преписка за длъжностно престъпление срещу

...
В шуменската прокуратура е образувана преписка за длъжностно престъпление срещу
Коментари Харесай

Шефът на „Вътрешна сигурност“ в затворите Петър Караколев коли и беси зад гърба на държавата. Самоуправството му струва близо милион лева на хазната

В шуменската прокуратура е формирана кореспонденция за длъжностно закононарушение против шефа на „ Вътрешна сигурност “ в Главна дирекция осъществяване на наказванията (ГДИН) към Министерство на правораздаването Петър Каракалев, издадоха извънредно наши източници в правосъдната система. Жалбата касае практиката да набеждава неуместни нему чиновници в системата на пандизите и по тази линия да ги уволнява непозволено.

Проверките на Караколев против нарочените от него за преследване затворнически фрагменти приключват постоянно по един и същи метод – с обвинявания в „ превишаване на пълномощията, злоупотреби със служебно състояние и нерегламентирани контакти с близки на подсъдими лица “. В съда, обаче, тези обвининия изцяло се опровергават, сочи информация в деловодството.



Не инцидентно една дузина от уволнените през последните две години затворнически чиновници, в т.ч и зам.-директор, стремително печелят каузи и се връщат на работа. А съдът потвърждава, че те е са били отстранени в прорез с разпоредбите поради необразованото и злоумишлено използване на закона от страна на Караколев. Това споделят пред кореспондент на в. „ Уикенд “ техни сътрудници и допълват, че единствено компенсациите, които страната ще им заплати възлизат на сред 800 хиляди и един милион лв.. Парите, несъмнено, ударят по джоба българските данъкоплатци, които ще покрият масрафа на самозабравилия се шеф на пандизчийската „ Вътрешна сигурност “ в ГДИН.

Порочната процедура на Караколев е да кара „ доброзорно “ пандизчии да подават сигнали против посочени от него фрагменти в администрацията на местата за отнемане от независимост, с които той имал най-често персонални дрязги и спорове. В жалбите и останалите документи информацията постоянно е лъжлива и с чисто клюкарски привкус, издават осведомени с досъдебното произвеждане.



Нищо неподозираща деловодителка да вземем за пример била набедена, че живее на фамилни начала с предприемач, който дължал пари на пандиза, само че се оказало, че деловите му връзки са стартирали доста откакто дамата е била назначена. В различен съзнателно сбъркан протокол пък се твърдяло, че в служебна каса е намерено злато и банкноти с номинал 6 хил.лв., които съгласно Караколев били подкуп от близки на пандизчия. Проверка обаче открива, че средствата са от продажба на персонален автомобил, който служителят съответно е заявил.

Освен рецидивист в набеждаването и непозволените уволнения на затворнически чиновници, се оказва, че Петър Караколев заема длъжността началник на „ Вътрешна сигурност “ в прорез със закона, защото нямал наложителното за длъжността юридическо обучение. Вместо право, той е приключил „ гребане “ във ВИФ, поради което бил по-известнен като Пешо Гребеца. За да бъде назначен, Министерството на правораздаването особено трансформира условията на състезанието, издават негови сътрудници. И допълват, че този по този начин скъп за системата кадър е доведен на времето в ГДИН от към този момент някогашният отраслов зам.-министър Николай Проданов, който е върховен партиен функционер на Вътрешна македонска революционна организация. По настоящем Караколев е закрилян от шефа на ГДИН Ивайло Йорданов, настояват вътрешни за системата хора.

Източник:
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР