В Шумен предстои концерт на на Александър и Константин Владигерови,

...
В Шумен предстои концерт на на Александър и Константин Владигерови,
Коментари Харесай

Организират концерт по случай 120 години от рождението на Панчо Владигеров

В Шумен следва концерт на на Александър и Константин Владигерови, с който ще бъде маркирана 120-годишнина от рождението на българския композитор Панчо Владигеров. В концерта, с изключение на внуците на композитора, вземат участие още Стоян Янкулов - Стунджи и Христо Попов. Ще бъдат изпълнени емблематични произведения на маестрото.

Шумен

Специално за концерта музикантите са създали джазови разновидности на музиката на Владигеров за тромпет, пиано, перкусии и симфоничен оркестър. Братята Владигерови ще свирят и пиеси, които Панчо Владигеров е написал особено за Шумен - градът, в който той е творил.
Александър Владигеров, внук на Панчо Владигеров: Ние се заиграваме с една негова невероятна творба - " Господско хоро ", той постоянно се е стремил да написа с такава фрактура и звучене, че да има работа за доста музиканти. Константин Владигеров: Основен пункт ще бъде третият клавирен концерт на Панчо Владигеров в осъществяване на Христо Попов и " Шумен - миниатюри ", което също е прелестно произведение.
Животът на внуците на Панчо Владигеров е обвързван с класическата музиката.
Александър Владигеров, внук на Панчо Владигеров: Всеки ден си спомняме за нашия дядо. При него главно е изпъквал хумора, даже татко ни издаде книга със случки и анекдоти от дядо.
Музикантите разгледоха къщата на дядо им, която в този момент е музей. Там е и пианото, на което той е свирил, а върху него са сложени " баба гума и дядо молив ", по този начин Владигеров е наричал инструментите, с които е основал прелестната си музика.

Концертът на внуците на Панчо Владигеров ще се организира довечера в Шумен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР