В Шумен МВР, прокуратурата и съдът са сраснали и не

...
В Шумен МВР, прокуратурата и съдът са сраснали и не
Коментари Харесай

Хората в Шумен към Гешев: Тук МВР, прокуратурата и съдът са сраснали и не може да бъдат разбити

В Шумен Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и съдът са сраснали и не може да бъдат разрушени. Ако имаш връзки, нямаш проблеми и " за милиони няма закони ". Истината за жестоката злополука от 28 септември, при която почина 22-годишно момиче, ще се потули. Това чу основният прокурор Иван Гешев от шуменци, по време на визитата си в града във връзка случая.

 

Българска национална телевизия излъчи онлайн срещата на Гешев с хората в локалната библиотека.

Главният прокурор ги увери, че ще направи и невъзможното, с цел да има правдивост и не пропусна да се оплаче от закриването на спецпрокуратурата и от остарелите закони.

 

" Мога да Ви кажа такива смущаващи неща, за които Вие ще ми кажете - това не е правилно ", обърна се към основния прокурор мъж, станал жертва на злополука преди време, само че сигурен, че не е получил правдивост.

 

" Това звучи правдиво ", увери го Гешев, само че побърза да добави, че не може да изрича подозрения за сътрудници по места. Но който се тормозил от нещо можел да се свърже непосредствено с него или с говорителката му Сийка Милева. Гешев даде обещание да остави на хората и номера на мобилния си телефон и увери, че подвига на всеки.
 
После се съгласи с различен участник в сбирката, че " бездомните кучета са по-добре " от хората.

 

От залата се чуха подозрения по какъв начин по този начин джипът, с който стана злополуката, се самозапали на паркинг на Министерство на вътрешните работи. Гешев отговори, че това се проверява, както и разминаването в пробите за опиати на 18-годишния водач Жечко Кюркчиев. Първоначално прокуратурата разгласи, че той е карал след използването на опиати, само че кръвните проби опровергаха полевия тест и демонстрираха, че е бил " чист ".

 

" Дайте да се борим, дайте да си оправим страната ", прикани хората основният прокурор. И няколко пъти уточни, че единствено той се е изправил пред обществото, вместо всички институции да са в този момент пред тях. " Правя всичко допустимо Министерство на вътрешните работи и съдът да бъдат подтиквани да си правят работата ", акцентира той. И вметна без да влиза в детайлности, че " положението на Министерство на вътрешните работи не е било такова от 90-те години ".

 

Хората увериха Гешев какъв брой му имат вяра и по какъв начин го почитат, само че че е мъчно да се бори самичък. Той им отвърна, че не е самичък, тъй като зад него стои цяла институция.

 

Някой опита да зададе въпрос на Гешев и около , само че той го сряза, че е в Шумен, с цел да " приказваме по съществени тематики ".

 

По-рано през деня Гешев се срещна със фамилията на 22-годишната Светломира Станчева, която почина при тежкия случай, станал на кръгово кръстовище в града. Според обвинението 18-годишният Жечко Кюркчиев е карал е с 93,86 км/час при позволени 50, пренебрегнал е и разпоредбите за държание при приближаване на кръстовище. В момента Кюркчиев е под домакински арест. 

 

На въпрос дали прокуратурата търпи рецензии поради неяснотите по проблема, Гешев отговори, че " прокуратурата може да търпи рецензии, само че не и по този случай ". " Ако някой може да търпи рецензии, са други институции ", сподели основният прокурор, без да посочва кои са тези " други институции ", само че даде обещание, че " всички условия и подозрения по този случай ще бъдат изяснени от прокуратурата ".

 

Гешев отхвърли да разкрие подробности от следствието. Но уточни, че то към този момент се следи не от шуменската, а от Софийската градска прокуратура и се води от Националната следствена работа. " Не се колебая в сътрудниците от Шумен, само че с цел да няма никакви подозрения за локални зависимости и проблеми ", уточни Гешев. На срещата в Шумен с него бяха и следовател от Национална следствена служба, както и градският прокурор Илиана Кирилова, апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и окръжният на Шумен Орлин Къздов. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР