В щата Алабама човек трябва само да погледне нагоре, за

...
В щата Алабама човек трябва само да погледне нагоре, за
Коментари Харесай

В Алабама на практика няма сексуално образование заради религията

В щата Алабама човек би трябвало единствено да огледа нагоре, с цел да види черква. Възможно е скоро в класните стаи на държавните учебни заведения да се окачат разпятия, а абортът да бъде считан за закононарушение. Там е израснала Марго Хартлайн, която е била научена, че би трябвало да остане девствена до деня на брака си.

Нещата обаче не минават по проект: 25-годишната жена в този момент е хомосексуална активистка, която пази правото на аборт.

" Няма причина да последвам разпоредбите на система от вярвания, към която не числя се ", изяснява тя, имайки поради въздействието на религията върху редица публични въпроси.

През май Алабама одобри закон за възбрана на абортите, даже в случаи на обезчестяване или блудничество, в който абортът се отъждествява с ликвидиране. Той ще влезе в действие през ноември, в случай че не бъде блокиран по правосъден път до тогава.

Този южен щат е най-набожният в Съединени американски щати. Разположен е в " библейския пояс " в югоизточната част на страната, а 82 % от неговите 4,8 милиона поданици споделят, че имат вяра в Бог " с безспорна увереност " съгласно анкета на центъра Пю от 2016 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР