В широки граници бяха температурите тази сутрин: от едва 8-9°

...
В широки граници бяха температурите тази сутрин: от едва 8-9°
Коментари Харесай

Значителни валежи и силен вятър днес и утре

В необятни граници бяха температурите тази заран: от едвам 8-9° във Видин и Монтана, 14° в София до 18 във Варна и Бургас и 19° в Ахтопол. Вятърът в югоизточната половина от страната е към момента от югозапад, със скорост досега към 60-70 км/ч. по високите планински върхове е безмерен, с пориви над 140 км/ч.

И през деня вятърът в югоизточните региони ще се задържи от юг-югозпад, краткотрайно мощен с пориви до към 80-90 км/ч. В останалата част от страната с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад към този момент прониква по-студен въздух, оповестено e предизвестие за проливни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии и условия за градушки.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат в огромен период - от към 12° в крайните северозападни региони до 26°- 27° в Източна България, в София след 24° през вчерашния ден, следобяд ще бъде не повече от 20°.

Валежите ще продължат и през нощта, със обилни количества и гръмотевици в Централна и Източна България. Вятърът на всички места ще се ориентира от запад-северозапад и захлаждането ще продължи. Минималните температури на следващия ден ще са сред 5° и 10°, в София към 5°. Максималните температури към този момент в цялата страна ще се намалят и в множеството региони ще бъдат сред 13° и 18°, в София към 13°.

Ще остане облачно и прохладно, с краткотрайно мощен северозападен вятър, и с превалявания сутринта към момента в Източна България, в това число и по Черноморието, а към и след обяд - на доста места в югозападната половина от страната, по-значителни в Родопската област.

Ветровито и с превалявания ще бъде и в планините. Границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1300 метра.

В петък вятърът ще отслабне, и преваляванията краткотрайно ще отслабнат и ще са на по-малко места, основно в Южна България. През нощта против събота още веднъж ще завали, първо в югозападните региони. Вятърът от североизток ще се усили, изключително в източната половина от страната, където в събота се чакат локално интензивни и обилни по количество превалявания.

Температурите значително ще се намалят. И в неделя ще има региони с валежи, само че и доста слънчеви часове, а оптималните температури още веднъж ще тръгнат нагоре.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР