В шествието, което ще започне в 11 часа от къщата

...
В шествието, което ще започне в 11 часа от къщата
Коментари Харесай

Кюстендил почита 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи

В шествието, което ще стартира в 11 часа от къщата музей " Димитър Пешев " през центъра на града, ще взе участие и служебният министър председател Гълъб Донев, споделиха уредниците от Общината и Регионалния исторически музей.

Тържественото шествие от къщата музей „ Димитър Пешев ” до паметника на наричания спасителя на българските евреи, " индивида, който спря Хитлер ",  до пл. " Велбъжд " ще стартира в 11. часа. Очаква се да се включат кюстендилци, посетители на града, публични лица, дипломати, проведени от Външно министерство, чака се и служебният министър председател Гълъб Донев.

Шествие ще има и от къщата на Иван Момчилов до Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора ”, където ще има разкриване на галерия “Кюстендилски художници от еврейски генезис ". По-късно ще стартира юбилейна кръгла маса на тематика „ 80 години от спасяването на българските евреи ”, уредници са Община-Кюстендил, Регионалният исторически музей, Институтът за исторически проучвания при Българската академия на науките.

Събитията са част от програмата на Националния предприемчив комитет за отбелязване на 80 години от спасяването на българските евреи, които се организират под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР