В Шанхай вече втора поредна седмица няма регистрирани случаи на

...
В Шанхай вече втора поредна седмица няма регистрирани случаи на
Коментари Харесай

Българин в Шанхай открехна вратата за коронавируса в Китай

В Шанхай към този момент втора поредна седмица няма регистрирани случаи на ковид. Всеки ден се вършат проучвания и няма регистрирани. Тук обстановката е овладяна и всички чакаме в цялата страна да има същите резултати. Това сподели Димитър Владиков, който е учител в университета ''Джаотонг'' и шеф на българското учебно заведение в Шанхай.

"Повечето от компаниите започнаха да работят от 1 март, към момента учебните заведения и университети са затворени - там се работи с отдалечено образование. Кината и стадионите също са затворени. Повечето от заведенията за хранене отвориха. На Свети Валентин всичко беше затворено, на 8 март заведенията за хранене работеха ", описа той пред България он еър.

Цяла Италия е сложена под карантина

Преподавателят разяснява и икономическия резултат от епидемията от ковид в Китай. И означи, че има безспорен срив на борсовия пазар.

"Един водач в онлайн търговия безусловно беше на нулата, нямаше безусловно никакви доставки по интернет. Полетите бяха съществено лимитирани, някои самолетни компании към момента нямат полети от и до Китай. Някои предвиждат, че ще отнеме години Китай да се възвърне и да заеме още веднъж позициите си преди рецесията ", сподели Владиков.

"Всичко има по магазините, само че маски още няма. Вижда се в миг на рецесия какъв брой е значимо цялото общество да бъде дисциплинирано и всеки малко или повече се замисля за значимите неща в живота. Паниката не води до нищо положително ", приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР