В сградата на Министерския съвет се провежда пресконференция след състояла

...
В сградата на Министерския съвет се провежда пресконференция след състояла
Коментари Харесай

Петков: Започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотици

В постройката на Министерския съвет се организира конференция след състояла се среща на министър-председателя Кирил Петков с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров и шефа на столичната " Пътна полиция " Тенчо Тенев във връзка на тежката злополука, случила се преди ден в София.

Днес взехме решение да обявим война на всички рецидивисти, заяви министър председателят в оставка Кирил Петков.

От довечера стартира огромна национална акция против шофирането под влияние на наркотични субстанции. Трагедията от през вчерашния ден, сходно на нещастието с Милен Цветков, се дължи на шофирането под влияние на наркотични субстанции и алкохол. Никой не би трябвало да е над закона, безапелационен е министър председателят.

Вътрешният министър Бойко Рашков загатна, че чиновници на Министерство на вътрешните работи евентуално са помогнали на Семерджиев след произшествието.

" Ще се постараем да изясним в елементи случая, обвързван със Семерджиев. Включително в случай че има задоволително данни и за съпричастна в избрана степен активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи. Включително всички случаи, за които имаме към този момент подозрения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е предизвикал индиректно този драматичен резултат ", съобщи той.

Рашков заяви, че Георги Семерджиев е без брошура от 2005 година и до ден сегашен е управлявал разнообразни МПС. По отношение на неговото минало са предприемани десетки дейности от органите на Министерство на вътрешните работи, пращани са и преписки до прокуратурата, само че обвиняването ги е прибирало, като е налагало единствено административни санкции.

" Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна опция откакто му е отнето свидетелството за ръководство, той да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван сходен документ на български жител "

Рашков съобщи, че е разпоредил със заповед Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи да предприеме незабавни инспекции на всички случаи, в които Георги Семерджиев е нарушавал закона и надлежно дали чиновниците на Министерство на вътрешните работи са си свършили работата.

" Имаме събрани и изпратени материали на прокуратурата за формиране на досъдебно произвеждане за ръководство на МПС без удостоверение за ръководство. Те обаче са върнати с напътствие единствено да бъдат наложени административни санкции ", сподели още Рашков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР