В сградата на бившата детска градина в село Челопек вече

...
В сградата на бившата детска градина в село Челопек вече
Коментари Харесай

Откриха център “Книгини” в село Челопек /снимки/

В постройката на някогашната детска градина в село Челопек към този момент действа център “Книгини”, оповестиха от Община Враца.
Обновената база бе открита от кмета Калин Каменов, който поздрави основателите на плана за положените старания. “Това място постоянно е било изпълнено със наличие. Макар че към този момент не е детска градина, пространствата са изцяло преобразени и още веднъж ще бъдат посещавани както от жителите на Челопек, по този начин и от посетители на града. Поздравявам осователите на центъра за куража и по тази причина, че не се стопираха пред компликациите. Те са доказателство по какъв начин в днешно време можеш да правиш положително освен на себе си, само че и за близките. Вярвам, че образецът им е инфекциозен и дружно ще продължим да даваме път на благородни дела” - сподели още Каменов.
Кметът на село Челопек - Тихомир Тошев бе безапелационен, че поддръжката за развиването на Центъра ще продължи.
Инициаторите на плана - Първолета Николова, Мария Дончева и Зорница Панайотова разясниха, че главната цел на “Книгини” е да въодушевява посетителите и да се провеждат начинания, посредством които образът на село Челопек да бъде изменен.
В център “Книгини” са обособени зали за осъществяване на семинари, креативен работилници, както и библиотечни кътове. Към него действа и обществено дружество Творилница “Добрини”, в което поданици на обитаемо място ръчно създават разнообразни сувенири. Събраните средства от предприятието ще бъдат вложени за облагородяване на селото.
На събитието участваха още: общински съветници, общественици, донори, поданици на обитаемото място, посетители от Враца и страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР