В сезона на вирусите, настинките и грипа малко хора успяват

...
В сезона на вирусите, настинките и грипа малко хора успяват
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, когато отидете на работа болни?

В сезона на вирусите, настинките и грипа малко хора съумяват да се предпазят от болести. Повечето от нас биват наранени най-малко от една простуда на сезон.

Големият въпрос, когато усетите, че стартирате да подсмърчате и ви нервира гърлото е дали да отидете на работа. Краткият отговор е „ не “. При всички положения е най-добре да останете у дома, когато се почувствате зле, тъй като нещата могат да се усложнят, в случай че не дадете време за отмора на организма си.

Тъй като няма универсално лекарство, нито ваксина за вирусните инфекции и настинките, тялото се нуждае от качествено време за отмора, с цел да може имунната система да се оправи с инфекцията. Тя нормално трае сред 7 и 10 дни.

Какво се случва в тялото, в случай че решите да отидете на работа заболели?

Оздравяването се забавя

Когато имунната система е атакувана от вирус, тялото се нуждае от отмора и повече сън, с цел да се оправи по-бързо с инфекцията. Не е инцидентно, че бабите ни споделят да си лежим в леглото и да си почиваме, когато сме заболели. Организмът в действителност има потребност от тази отмора, с цел да не хаби запас и сила за останалите ежедневни задължения, най-много работните.

Сънят е жизненоважна част от оздравителните процеси в организма, в това число при възобновяване от вирусни и респираторни инфекции. Пиенето на течности редом с почивката редуцира процеса на излекуване.

По-малко продуктивни сте

Ако отидете на работа заболели, няма нито да оздравеете по-бързо, нито да съумеете да свършите работата си задоволително добре. Хремата, кашлицата, високата температура и всички съпътстващи признаци ще ви попречат да се концентрирайте и извършите уговорките си по най-хубавия метод. Ще се чувствате отпаднали, несъсредоточени, неконцентрирани, изтощени, като че ли мозъкът ви е блокирал. Възможно е и да извършите неточности, които според от спецификата на работата могат и да са съществени или рискови.

Разпространявате бацили

Един не по-малко противен факт е, че отивайки заболели на работа вие заразявате и сътрудниците си. Това е една от най-често срещаните неточности, когато сме заболели. Понякога не можем да си позволим „ лукса “ да отсъстваме от работа, тъй като няма кой да ни замести, тъй като гоним крайни периоди или по някаква друга причина. Но от здравословна позиция пренебрегването на оздравителните процеси на организма може да ни извади от строя за още по-дълго време, а може да разболее и други хора, което да забави още повече работата на компанията или компанията./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР