В сезона на вирусите и особено по време на пандемията,

...
В сезона на вирусите и особено по време на пандемията,
Коментари Харесай

15 съвета за по-силна имунна система

В сезона на вирусите и изключително по време на пандемията, обвързвана с разпространяването на въпросът по какъв начин да повишим имунитета си излиза на напред във времето.
Трескаво се нахвърляме на разнообразни добавки, без да сме осведомени подобаващи ли са за нашите самостоятелни хранителни привички, хронични заболявания, по какъв начин се съчетават и по какъв начин си взаимодействат и имаме ли недостиг на съответните витамини и детайли в организма си. Това може да се окаже в ущърб на имунната система и здравето ни вместо да ги подкрепи.
Не отхвърляме използването на добавки, само че тя би трябвало да бъде подхваната след консултация с доктор и осъществени проучвания. Дотогава може да разчитате на нашите 15 съвета за по-силна имунна система.

1. Спортувайте за здраве . Регулярните и умерени физически извършения са най-краткият и прелестен път към поддържане на тялото и имунната система в добра форма. Не е належащо да е натоварващо или дълготрайно, задоволително е да е на чист въздух, а не в запрашена зала. Бързо вървене, разходка в парка или планината, танци, плуване, каране на колело или ски – прелестно, потребно, укрепващо сърдечно-съдовата система и отплащащо се с нараснал имунитет.
2. Консумирайте пресни плодове и зеленчуци , като се стремите да предпочитате екологично чистите и богатите на витамин С.
3. Откраднете британската традиция, обвързвана с потреблението на чай. Богат на билки, витамини и потребни субстанции, топъл и благоуханен, той е идеално решение за положително здраве и мощна имунна система.
4. Запознайте се с джинджифила. Добавен към чая ви той се трансформира в пазач на имунната ви система, активирайки я.
5. Смейте се. Смехът усъвършенства дишането, успокоява страстите и ви зарежда с положително въодушевление – източник на отличен имунитет.
6. Спете задоволително , в комфортно легло и проветрена стая даже през зимата. Добрият сън от 6-8 часа подкрепя битката с вируси и инфекции, поддържа органите и системите в кондиция и укрепва имунната система.
7. Намалете напрежението . Не се гневете за несъществени неща и не реагирайте остро на всеки проблем. Кортизолът, хормон на напрежението, е ваш зложелател, тягостен имунната функционалност. Спокойствието, щастието и усмивката са трите най-силни оръжия на положителния имунитет.
8. Ограничете тютюнопушенето и използването на корав алкохол , защото повреждат характерните кафези на имунната система. Заменете ги с чаша висококачествено алено вино, богато на антиоксиданти.

9. Подправяйте обилно ястията . Черен пипер, чесън, куркума – все артикули от кухненския рафт, които се борят с инфекциите и укрепват имунната система.
10. Заменете едно от дневните си хранения с шепа ядки. Всички те са изключително потребни за здравето, а що се отнася до повишение на имунитета първенци са бадемите, съдържащи значимите за него витамини С и Е.
11. Избирайте мазни риби – звук, сьомга. Богати на омега-3 мастни киселини, те имат противовъзпалително и укрепващо здравето деяние.

12. Поддържайте обикновено и здравословно тегло. Наднорменото, съчетано с нездравословни привички, въздейства на имунната система в отрицателна посока.
13. Избягвайте небалансираните и рискови диети или гладуването в интервали на вирусни инфекции и през студените месеци, защото срутват имунитета и покачват риска от болести.
14. Приемайте пробиотици. Те потвърдено контролират имунния отговор и се борят с възпаленията.
15. И най-после, само че не на последно място – правете обич.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР