В сезона на слънчевите бани едно от основните притеснения на

...
В сезона на слънчевите бани едно от основните притеснения на
Коментари Харесай

Кремът пази от слънцето по-добре от спрея

В сезона на слънчевите бани едно от главните терзания на плажуващите е по какъв начин най-добре да се предпазим от слънцето, какъв брой крем е задоволителен, би трябвало ли да се нанася още веднъж след къпане. Това са все въпроси, на които търсим отговор, когато сме на морето или край басейна.

„ Ако сте били във водата за известно време или се потите, нанасяйте още веднъж на всеки няколко часа крем или най-добре да останете под чадър, когато можете, надалеч от директна слънчева светлина, поучават кожните лекари.

Освен това се предлага да се употребяват слънцезащитни артикули или лосиони, а не спрейове, по практични аргументи. Обяснението е, че когато употребявате спрей, огромна част от него отива във въздуха, а не върху кожата, тъй че имате по-малко отбрана, в сравнение с си мислите. Спреят може да ви остави с неравномерна отбрана, в случай че не го втриете изцяло.

Счита се, че количеството крем, което би трябвало да нанесем, е равно на една до две топки за пинг-понг върху изложените на слънце зони.

Не забравяйте сензитивните зони - като лицето, ушите, задната част на врата и върховете на краката - или труднодостъпните места като гърба, поучават експертите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР