В сезона на гръмотевичните бури EVN България съветва своите клиенти

...
В сезона на гръмотевичните бури EVN България съветва своите клиенти
Коментари Харесай

Как можем да опазим електроуредите от повреди в сезона на гръмотевичните бури

В сезона на гръмотевичните стихии EVN България поучава своите клиенти по какъв начин могат да опазят своите електроуреди от провали. От позиция на мълниите, лятото е най-опасният интервал, защото по това време на годината постоянно се развихрят стихии, съпроводени с гръмотевици.

• За отбрана на домакинските уреди и вътрешната електрическа апаратура е целесъобразно да има инсталирана катодна отбрана в ел. табло на постройката или устройства като UPS, протектори и разклонители с предпазител и/или катоден отказ.

• При неявяване от вкъщи за по-дълго денем изключвайте от контакта електрическите уреди, които най-вече се въздействат от външно пресилване - тв приемник, компютър, климатик и други

• С цел отбрана на постройката от директно попадане на мълнии се предлага създаване на мълниеприемници и мълниеотводи. Мълниезащитната апаратура на всяка постройка би трябвало да бъде заземена според условията и от време на време проверявана.

В случай на щета на електроуред според нормативната уредба следва клиентът в къси периоди да подаде документално заявление с искане за инспекция на място. При посещаване на място от екип на сдружението се прави механически оглед и инспекция на разваления апарат в наличие на клиента като се сформира констативен протокол.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР