В сезона на болестите: Как се яде мед?По 2-3 чаени

...
В сезона на болестите: Как се яде мед?По 2-3 чаени
Коментари Харесай

В сезона на болестите: Как се яде мед?


В сезона на заболяванията: Как се яде мед?По 2-3 чаени лъжички дневно са задоволителни. От незапомнени времена медът е храна и лекарство за хората, само че знаем ли по какъв брой и по кое време да ядем от него?

Тъй като медът е висококалоричен артикул (304 ккал на 100 г.) и съдържа огромно количество елементарно смилаеми въглехидрати, на здравите хора се предлагат по 2-3 чаени лъжички дневно. Ако имате болести или сте на диета, намалете количеството до 1 чаена лъжичка дневно.

За да получите прилив на сила, по-добре е да ядете меда денем, защото съдържа глюкоза. Така той обезпечава ресурс от мощ и жизненост за целия ден. За успокоителен резултат се предлага да се яде преди лягане, защото отпуска нервната система и улеснява заспиването.

Не се предлага нагряване на продукта, тъй като витамините се унищожават. По тази причина не трябва да го заливате с вряща вода, когато приготвяте чай с мед. Освен това при нагряване до 42 градуса и повече може да стартира да отделя нездравословни субстанции. Оптималната температура, до която може да се нагрее този артикул, е 40 градуса.

По-добре е медът да се яде след главното хранене, защото, в случай че се употребява на празен корем, може да раздразни стомашната лигавица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР