В североизточна Украйна при контранастъпление националните сили възвърнаха части от

...
В североизточна Украйна при контранастъпление националните сили възвърнаха части от
Коментари Харесай

"Путин защо уби сина ми": Жестоките руски мъчения с ток в Украйна


В североизточна Украйна при контранастъпление националните сили възвърнаха елементи от територията си и изгониха съветските военни.

В освободените региони обаче вместо облекчение, измежду популацията стартират да се появяват разкази за мъчени и убийства през дългите месеци на съветска окупация.

Артем, който живее в град Балаклия в региона на Харков споделя пред Би Би Си, че е бил държан от руснаци повече от 40 дни и е бил малтретиран с електрошок.

Балаклия е освободена на 8 септември след повече от шест месеца окупация. Епицентърът на бруталността обаче бил полицейският сектор в града, който съветските сили употребявали за собствен щаб.

Артем сподели, че е чувал писъци на болежка и смут, идващи от други килии, а съветските окупатори са се грижили виковете на пленените да бъдат чути като да изключили шумната вентилационна система на постройката.

„ Изключиха я, с цел да могат всички да чуят по какъв начин хората крещят, когато ги ударят с ток. Те (руските окупатори - б.р.) правеха това през ден с някои от пандизчиите, измежду тях имаше и дами ”, добави той.

Артем изясни, че при него това с електрошока е била единствено един път.

„ Накараха ме да държа две жици. Имаше електрически генератор, колкото по-бързо вървеше, толкоз по-високо беше напрежението. Казаха „ в случай че го пуснеш, свършваш “. След това започнаха да задават въпроси. Казаха, че неистина и даже започнаха да го въртят повече и напрежението се усилваше “, сподели той.

Той изясни, че е бил арестуван, тъй като руснаците са намерили фотография на брат му, боец, в униформа.

Друг човек от Балаклия е арестуван 25 дни, тъй като е имал украинското знаме.

Училищният шеф Татяна описа, че е била държана в полицейското ръководство три дни и също е чула писъци от други килии.

Посетихме полицейския сектор и видяхме Господната молитва, надраскана на стената на една от тесните килии, дружно с надписи, показващи какъв брой дни са минали.

Украински служители на реда споделят, че осем мъже са били държани в килии, предопределени за двама души. Те обясниха, че локалните се страхували даже да минат около гарата, с цел да не бъдат хванати от съветски бойци.

В центъра на Балаклия, където още веднъж се вее украинското знаме, тълпи от хора се събраха към дребен камион, с цел да вземат хранителни артикули. Много от тях бяха възрастни и изглеждаха изтощени.

По време на къса разходка из града се виждат гробове на хора, небрежно заровени от съседите си. Груб дървен кръст означи спонтанния гроб на таксиметров водач на име Петро Шепел. Неговият сателит, чиято идентичност към момента не е известна, също лежи до него.

Вонята на гибел изпълваше въздуха, до момента в който полицията ексхумираше останките на починалите и ги затваряше в чували.

Властите споделят, че двамата мъже са били убити покрай съветски контролно-пропускателен пункт в последния ден от окупацията.

Майката на Петро ​​Валентина наблюдаваше ексхумирането на телата и се възмути против руснаците, които са умъртвили единствения ѝ наследник.

„ Искам да попитам Путин за какво стреля и умъртви сина ми? За какво? Кой го е карал да идва тук с такива заплашителни оръжия? Той освен умъртви децата ни, само че и нас, техните майки. Аз съм мъртва жена и желая да се обърна към всички майки по света: бунтувайте се против този палач ", сподели Валентина.

Преди съветските войски да изоставен града, те унищожават учебно заведение в близкото село.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР