В Северна Корея се е разпаднал ядреният полигон, което поставя

...
В Северна Корея се е разпаднал ядреният полигон, което поставя
Коментари Харесай

Миролюбието на Северна Корея било свързано с разпад на ядрен полигон


В Северна Корея се е разпаднал нуклеарният полигон, което слага прилежащите й страни пред заплахата от радиационно замърсяване. Това са съобщили две групи китайски учени написа South China Morning Post, представено от atomic-energy.ru.

По думите на един от откривателите, точно това би могло да е повода за изказванията на севернокорейския водач Ким Чен Ун за заледяване на ракетните и нуклеарни тествания и закриването на полигона в северната част на страната.

Учените показват, че пет от последните тествания са се провели на един от подземните полигони на ската на планината Мантапсан и в четири от случаите не са се следили никакви външни увреждания на релефа. След 3 септември 2017 година, когато Пхенян публично оповестил за сполучлив теста за атомна бомба, част от гората се е разпаднала, което е записано от спътниците.

Специалистите декларират, че радиоактивният прахуляк от полигона могат да обхванат в повърхността през пукнатини в скалите. Според тях, случаят се е отразил съществено и то отрицателно на нуклеарните качества на Северна Корея. Страната няма средства за започване на проучване на различен обект и по тази причина водачът на страната е решил да ги спре.

По-рано бе обявено, че решението за заледяване на нуклеарните тествания се изяснява с желанието на Пхенян да удостовери обещанието си пред Съединени американски щати за преустановяване на тестванията. Освен това стана ясно, че Ким Чен Ун е дал единодушие за инспекция на нуклеарния полигон от американски инспектори. Отбелязва се, че той се е съгласил на тази стъпка след среща с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео. В началото на април Вашингтон и Пхенян организираха секретни договаряния за подготовка на среща сред държавните глави на Северна Корея и Съединени американски щати. Очакването е тя да се състои през май или юни.
През есента на 2017 година медиите оповестиха, че на севернокорейски полигон се е сринал тунел, при което са починали 200 души.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР