В Северна Франция се провежда безпрецедентно издирване на затворника, избягал

...
В Северна Франция се провежда безпрецедентно издирване на затворника, избягал
Коментари Харесай

Безпрецедентно издирване на затворника във Франция, по-рано опитал да пререже решетките на килията си

В Северна Франция се организира " невиждано " търсене на пандизчията, избягал по време на смъртоносна засада. Мохамед Амра, прочут като Мухата, се завръщаше в пандиза от съд в Нормандия във вторник, когато кола блъсна затворническия микробус на пункт за заплащане на такси, а по-късно въоръжени мъже откриха огън по автомобила.

Двама лавица бяха убити, а други трима съществено ранени. Това е първото съдбовно нахлуване в страната против затворнически чиновници през последните 30 години.

„ Използват се всички средства, с цел да установим нарушителите “, разяснява френският вътрешен министър Жералд Дарманин.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ? 2 мин. Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ?  Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско 1 мин. Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ? 2 мин. Как заведение в Китен търси балонеса макар възбраната за продажба на божествен газ?  Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско 1 мин. Зловещо ликвидиране проверява полицията в Ботевградско

Той дефинира нападението като акт на " невъзмутимо безчовечие ".

„ Около 450 жандармеристи и служители на реда са мобилизирани в департамент Юр в Нормандия в невиждано търсен “, показва Дарманин, представен от Би Би Си.

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че се прави всичко, с цел да бъдат открити причинителите.

Междувременно профсъюзите на френските затворнически чиновници приканиха за овакантяване на институциите в цялата страна в сряда в поддръжка на двамата починали свои сътрудници.

Стотици чиновници в пандизите и центровете за задържане в цялата страна провеждат митинги , като показват, че ще извършват единствено съществени задания в работата си.

В взаимно изказване синдикатите желаят незабавни ограничения за възстановяване на сигурността на личния състав - в това число " фрапантно понижаване на екстрадициите " на пандизчии за правосъдни съвещания. Според тях те могат да бъдат сменени от видеоконференции, а равнището на ескорта би трябвало да бъде повишено.

Френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети сподели, че ще се срещне с представители на синдикатите.

От автомобила, който блокира пътя със затворническия рейс, излизат мъже с оръжия, към тях се причислява друга група въоръжени мъже, които евентуално са наблюдавали микробуса от съда.

Един от убитите служители на реда оставя след себе си брачна половинка и две деца, които е трябвало да честват своя 21-ви рожден ден два дни след случая.

Вторият погубен служител на реда, който е на 34 години, оставя след себе си брачна половинка, която е бременна в петия месец.

Тримата ранени чиновници са на възраст 48, 52 и 55 години.

„ Всичко – безусловно всичко ще бъде направено, с цел да се открият причинителите на това подло закононарушение “, разяснява господин Дюпон-Морети, добавяйки, че причинителите са „ хора, за които животът няма стойност “.

Те ще бъдат открити и осъдени " по метод, който е симетричен на закононарушението ", добави министърът на правораздаването.

Кой е избягалият френски пандизчия Мохамед Амра?

Мохамед Амра е наказан за кражба с щурм на 10 май. Той е упрекнат от прокурорите в Марсилия за похищение, довело до гибел.

Адвокатът му Хюг Вижие разяснява пред френския новинарски канал BFMTV, че „ би желал да има вяра, че Амра не е знаел за проекта за освобождението му.

„ За мен този проект не съответствува с това, което знам за него . Ако той стои зад него, тогава то не съм съумял да схвана кой е той “, споделя Вижие.

Според някои френски медии, Амра се е опитал да избяга от затворническата си килия по-рано тази седмица, пробвайки се да пререже решетките на килията си.

Столичният френски прокурор съобщи на конференция, че Амра има 13 присъди , като първата е от октомври 2009 година - когато е бил на 15 години.

Твърди се, че Амра има връзки с тайфа в южния град Марсилия, който е обиден от принуждение, обвързвано с опиати.

Криминалното досие на мъжа не съдържа никакви присъди за закононарушения с дрога.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР