В сериозно противоречие относно темата за сделката за ЧЕЗ-България влязоха

...
В сериозно противоречие относно темата за сделката за ЧЕЗ-България влязоха
Коментари Харесай

Бабиш: Не сме предоставяли никакви документи на България относно сделката за ЧЕЗ

В съществено несъгласие по отношение на тематиката за договорката за ЧЕЗ-България влязоха министър председателите на нашата страна и Чехия.

Вчера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила разгласи в Народното събрание, че е изискал и е получил информация от чешкия си сътрудник за договорката. Днес Андрей Бабиш, съобщи, че не е предоставял на българската страна никакви документи. "Българският министър председател ме осведоми, че той има проблем с компанията (относително незнайната българска "Инерком”, която купи дружеството) и със договорката и аз му обясниха по какъв начин е станала тя от чешка страна. Не харесвахме изключително предлагането за покупка, само че Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е транспарантна, парите са транспарантни и Надзорният съвет е одобрил сделката”, съобщи Бабиш, представен от държавната осведомителна организация. Той категорично добави, че е отказал да даде документи на българската страна.

В същото време обаче от държавната пресслужба настояват, че информация от Бабиш е стигнала до нашата страна и дори е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР