В село Богдан са евакуирани 20 души с хеликоптерОт Министерството

...
В село Богдан са евакуирани 20 души с хеликоптерОт Министерството
Коментари Харесай

Кадри от хеликоптер показват наводнението в Карловско

В село Богдан са евакуирани 20 души с хеликоптер

От Министерството на защитата разпространиха ексклузивни фрагменти, направени от въздуха от хеликоптер „ Кугар “ на Военновъздушни сили по време на избавителните действия на 2 септември, които показват наводнението в Карловско, съобщи.

Частично бедствено положение е оповестено в пет села в в западната част на община Карлово след изобилните превалявания от предходната нощ, които не престават и в петък. Река Стряма излезе от коритото си. Наводнени са къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово. Десетки хора са евакуирани в района на Карловско. 

" До момента нямаме тежки вести за починали и потърпевши хора ". Това съобщи основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Той дефинира като знамение фактът, че няма жертви:  " Наистина е знамение. Такъв потоп излял се от небето не се случва всякога. "

В село Богдан са евакуирани 20 души с хеликоптер. Хеликоптерът ще работи до края на светлата част на денонощието. Втори боен хеликоптер „ Кугар “ с екипаж от 24-а авиобаза Крумово ще достави през днешния ден хранителни артикули, вода и други средства от първа нужда на наранени от наводнението и избавителните екипи, които работят в селата, потърпевши от пороите в Карловско. Машината излетя в 18:24 ч.

Поради спирането на пътищата в Подбалкана в резултат на проливните превалявания, в изолираните региони доставката ще бъде осъществена посредством хеликоптер. По този начин спасителните екипи от чиновници на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията, военнослужещи от Сухопътните войски и представители на други институции ще продължат да работят на терен през нощта и на следващия ден.

Комисар Николай Николов сподели още, че на две места дигите на река Стряма са развалени, само че няма заплаха от тази щета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР