В село Баново поле край Богатич, Западна Сърбия, бяха евтаназирани

...
В село Баново поле край Богатич, Западна Сърбия, бяха евтаназирани
Коментари Харесай

Умъртвиха 300 свине в Сърбия заради африканска чума

В село Баново поле край Богатич, Западна Сърбия, бяха евтаназирани към 300 глави прасета майки, прасенца и животни за угояване след доказана африканска чума по свинете във плантация, заяви Българска телеграфна агенция по информация на Танюг.

" През вчерашния ден прасетата бяха евтаназирани. Ветеринарната ревизия и Ветеринарният институт бяха на място и всичко беше направено по незабавна процедура ", съобщи представител на локалните управляващи пред Танюг.

Той изясни, че след сигнал от собственик за гибелта на три свине през вчерашния ден ветеринарната ревизия е излязла на терен и е направила евтаназия взаимно с Ветеринарния институт.

" Земеделското стопанство е извънредно огромно, имаше доста прасета майки, прасенца и животни за угояване, малко под 300 глави. Извършена е безспорна стерилизация на целия двор, съобщи представителят на общината Теодор Теодорович.

" Съгласно инспекциите в петък ще повторим дезинфекцията. Всичко сме създали в най-кратки периоди. Искрено се надяваме да си остане по този начин и да не се популяризира африканската чума ", сподели Теодорович.

Той означи, че известно време ще бъде неразрешено придвижването на животни и търговията с тях, а инспекторите ще наблюдават обстановката на място.

Теодорович съобщи, че фермерите от този район би трябвало да наблюдават обстановката в дворовете си и да правят стерилизация. Той уточни, че община Богатич е съумяла да устои на вълните от африканска чума по свинете през последните шест месеца и моли стопаните да вдигнат ограниченията за отбрана на по-високо равнище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР