В седмия месец от пълномащабната руска инвазия в Украйна, Норвегия

...
В седмия месец от пълномащабната руска инвазия в Украйна, Норвегия
Коментари Харесай

Започва преразпределение на енергийните пазари

В седмия месец от пълномащабната съветска инвазия в Украйна, Норвегия е новият водач в доставките на природен газ за Европа, заяви Reuters.

Според Business Insider, министърът на енергетиката на Норвегия Терие Асланд възнамерява норвежкото произвеждане на природен газ да развива размерите си със същата активност, до момента в който Европа се бори с рецесията в производството на електрическа енергия, която може да подкопае нейната промишленост.

Според Асланд, сегашният ритъм на произвеждане може да се поддържа най-малко до 2030 година, поради че през 2022 година Норвегия възнамерява да създаде с 8% повече природен газ, в сравнение с през 2021 година Скандинавската страна не планува понижаване на цената на синьото гориво, която се увеличи с 220%, откакто през юни „ Газпром ” сви доставките.

„ По принцип пазарът е предвидим. Когато има дефицит, цените са високи. Това способства за разгръщане на производството и насочва природния газ към пазарите, които имат най-голяма потребност от него “, сподели във връзка ценовата политика министър Асланд.

Същевременно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР