В седмицата преди 4 април, когато ще се проведе вота

...
В седмицата преди 4 април, когато ще се проведе вота
Коментари Харесай

Гласуваме с удостоверение при изгубена лична карта

В седмицата преди 4 април, когато ще се организира вота за Народно събрание, е основана нужната организация жителите, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи, тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
За задачата ще им се издават специфични удостоверения. Всъщност с последните промени на закона за изключителните ограничения се позволи на хората, с изтекли документи от 13 март, да пуснат бюлетина така и така уверение.
Не по този начин стои въпросът с тези, които са си изгубили персоналните карти или пък са им били откраднати. В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност или персонална карта с изминал период на годност.
При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 2 април 2021 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават. Гражданите би трябвало персонално да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи или Районните ръководства.
Това пък може да става в дните от 30 март 2021 година до 3 април 2021 година от 8.30 до 17 часа, както и в самия избирателен ден - 4 април - от 8.30 до 19 часа.
Удостоверенията за вота се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че при положение на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР