В седмицата между заседанията на Столичния общински съвет не са

...
В седмицата между заседанията на Столичния общински съвет не са
Коментари Харесай

10 дена не се водят преговори за шеф и мнозинство в СОС, защо: Ваня

В седмицата сред съвещанията на Столичния общински съвет не са водени никакви договаряния за сформиране на болшинство, обрисуване на нещата, които то си слага за цел да свърши съответно и за установяване на ръководител на Столичния общински съвет. Както и в дните по-късно. Това заяви с неразбиране Ваня Григорова, която е зам.-шеф на групата на левицата в градския парламент, пред Бг он еър.

Тя се чуди за какво от една страна Терзиев сигнализира за загубата на евросредства без болшинство в СОС още тази седмица, хем нищо не прави да го образува, което е негова отговорност.

Значи кметът, правещ неразбираемо какво, не е намерил време да реши най-важния въпрос, с цел да бъде решена политическата рецесия в София, като бъде основано устойчиво болшинство в СОС и бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.

Напомняме, че съставянето на болшинство е допустимо, в случай че към групата на ППДБСС се причисли или десницата – ГЕРБ/СДС, или алените.

Георги Георгиев от ГЕРБ беше безапелационен пред Българска национална телевизия, че освен не са водени договаряния, само че и, че ППДБСС, която играе десница, в случай че направи лява коалиция с Българска социалистическа партия и компания, ще покаже същинската си политическа принадлежност. Напомняме, че единствено ДСБ измежду 6-те, формиращи съюза зад кмета Терзиев, има европейска и дясна легитимация. Останалите са с неразбираем профил.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР