В седем общини в област Смолян се избраха кметове още

...
В седем общини в област Смолян се избраха кметове още
Коментари Харесай

7 общини в Смолянско си избраха кмет на първи тур, в Смолян, Златоград и Чепеларе ще има балотажи

В седем общини в област Смолян се избраха кметове още на първи тур, балотажи ще има в Смолян, Златоград и Чепеларе, съгласно информации на партийните централи.

Движение за права и свободи печели в три общини – Мадан, Рудозем и Борино, надлежно инж. Фахри Молайсенов, инж. Недко Кулевски и Мустафа Караахмед, който беше и единствен претендент за поста.ГЕРБ имат кметове в две – Баните и Доспат, Павлин Белчев и инж. Елин Радев. В Девин печели Здравко Иванов от Местната коалиция „ Българска социалистическа партия за България и Движението за права и свободи “, а в Неделино самостоятелният претендент Боян Кехайов.

Балотажът в Смолян ще бъде сред досегашният градоначалник Николай Мелемов от ГЕРБ и Стефан Сабрутев от Движение „ Нашия град “. На втори тур в Златоград са Мирослав Янчев от ГЕРБ, който се бори за четвърти мандат и Величко Сидеров от „ Продължаваме промяната-Демократична България “. В Чепеларе на балотаж отиват за повторно Боран Хаджиев от ГЕРБ и Анета Пашалиева от Местна коалиция „ Новото време “.

Очакват се и формалните резултати от общинските изборни комисии, с които ще бъдат отвъртени и общинските съветници по места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР