В СДС сме възмутени от думите на депутата от Продължаваме

...
В СДС сме възмутени от думите на депутата от Продължаваме
Коментари Харесай

СДС: Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония

В Съюз на демократичните сили сме възмутени от думите на депутата от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер по Нова ТВ: „ Господинът, който беше нападнат в Северна Македония, не е български жител. Той се дефинира като човек с българско съзнание. България би трябвало да пази на първо място своите жители. “

Това изявление ни навежда на мисълта, че господин Лорер не схваща и не осъзнава в дълбочина казуса и не схваща какво е българско съзнание в РСМ. Създава се чувството, че за него връзките ни със Северна Македония са абстрактно- институционални. Как живеят и се оправят с омразата против тях хората с българско съзнание, явно не е в парадигмата на някогашния министър на нововъведенията.

Според него въпросът се политизирал. А какво друго, в случай че не политика е това, което се е случвало повече от 70 години и продължава да се случва в Македония по отношение на българите там, и по отношение на страната България?!

Задава ли си господин Лорер въпроса, какво би станало с хилядите негови предшественици в нашата Родина през 40-те години на ХХ век, в случай че не бяха избавени, тъй като са жители на България, само че са с друго съзнание?!

Думите на Даниел Лорер са мощен пестник за българите в Северна Македония.

Като изтъкнат представител на „ смяната “, до неотдавна ръководещ и още веднъж правещ опити да се домогне до властта, той им сподели ясно какво е отношението към тях на политическата мощ, която съставлява.

Политическият цинизъм на „ Продължаваме промяната “ е толкоз безпардонен, че даже не считат за належащо да го прикриват.

Няма да приканваме Даниел Лорер или директните му партийни вождове да се извиняват, тъй като ще бъде неискрено и безсмислено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР