В сблъсъци с израелски войски в град Наблус на окупирания

...
В сблъсъци с израелски войски в град Наблус на окупирания
Коментари Харесай

11 палестинци загинаха в Наблус в сблъсъци с израелската армия

В конфликти с израелски войски в град Наблус на окупирания Западен бряг на река Йордан са починали 11 палестинци, в това число минимум четирима въоръжени бунтовници и четирима цивилни, съобщи Ройтерс, като се базира на известия на службите за незабавна помощ. Повече от 100 души са били ранени.

Израелската войска удостовери в изказване за вчерашната интервенция в Наблус, акцентирайки, че нейните бойци са били подложени на обстрел, до момента в който са се опитвали да задържат бунтовници, заподозряни в подготовка на идни набези. Няма жертви измежду израелските военнослужещи, се споделя в изказването.

Палестинската формация " Ислямски джихад " заяви, че израелски войски са обкръжили двама от нейните командири в къща в Наблус, предизвиквайки конфликт, към който са се включили и други въоръжени палестинци. Последвали са детонации и младежи са почнали да замерят с камъни израелските бронирани машини.

Според палестински източници двамата командири от групировката " Ислямски джихад " са били убити дружно с други въоръжени лица. Сред жертвите има и четирима цивилни, от които 72-годишен мъж и 14-годишно момче.

Израелските военни отвърнаха на ракетен обстрел, приближаващ от линията Газа, нанасяйки въздушни удари против употребявани от Хамас уреди, оповестиха рано тази заран израелските въоръжени сили.

" В отговор на изстреляните от Газа ракети, изтребители на израелските сили за защита удариха обект за произвеждане на оръжия и боен комплекс на терористичната организация Хамас, ситуирани в централната и северната част на Газа ", написаха израелските военни в " Туитър ".

Израелските сили за защита прецизират, че подложеният на обстрел комплекс се намира наоколо до джамия, здравна клиника и учебно заведение.

" Това е следващо доказателство по какъв начин терористичната организация Хамас употребява цивилното население на Газа, като предумишлено разполага оръжията си в центъра на цивилни региони ", се споделя още в изказването.

Няколко часа по-рано израелската войска заяви, че шест ракети са били изстреляни от Газа към израелска територия. Пет от тях са били прехванати от израелската противовъздушна защита, а шестата е паднала в необитаем регион.

Ситуацията в областта на сигурността в Израел и палестинските територии продължава да бъде извънредно напрегната седмици наред.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР