В сблъсък на автомобил и камионЛарс Вилкс изобрази пророка като

...
В сблъсък на автомобил и камионЛарс Вилкс изобрази пророка като
Коментари Харесай

Загина автор на карикатури на Мохамед

В конфликт на автомобил и камион
Ларс Вилкс изобрази пророка като куче

Шведският художник Ларс Вилкс, който разпали международни разногласия през 2007 година с рисунки, изобразяващи пророка Мохамед с тяло на куче, почина в автомобилна злополука покрай южния град Маркарид в неделя, заяви през днешния ден полицията, представена от Ройтерс.

75-годишният Вилкс, който живееше под полицейска протекция от публикуването на карикатурите насам поради смъртни закани, пътувал с необозначен полицейски автомобил, който се е сблъскал с камион. Двама служители на реда също са починали в злополуката, а водачът на камиона е ранен.

“Това е доста драматичен случай. Сега би трябвало да създадем всичко допустимо да проверяваме какво се е случило и какво е предизвикало сблъсъка”, се споделя в известие на шведската полиция. От там допълват, че първичната информация не дава учредения да се счита, че “някой различен е замесен”.

Според очевидци автомобилът с Вилкс се движел с висока скорост и след загуба на надзор връхлетял в насрещното придвижване, където се блъснал в камиона.

Повечето мюсюлмани считат всяко обрисуване на пророка Мохамед за обидно. Вилкс споделяше, че карикатурите нямат за цел да предизвикат мюсюлманите, а да оспорят политическата уместност в света на изкуството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР