В сайта на КПКОМПИ се вижда, че не е направена

...
В сайта на КПКОМПИ се вижда, че не е направена
Коментари Харесай

Борис Ангелов: Около Горанов има лавина от „случайности“

В уеб страницата на КПКОМПИ се вижда, че не е направена инспекция на декларациите тъкмо от 2017 и 2018 година. Няма информация, вакуум е. От 3 000 заявления в над 500 е посочено, че се употребяват парцели както е показал, че живее министър Владислав Горанов.
Това съобщи Борис Ангелов от " 19 минути " в предаването „ ЕвроДикоФ “

Никой от ГЕРБ не излезе на амбразурата да кажа това е най-великия, най-успешния министър. Явно е, че са обезпокоени. Тази седмица се разбра, че жилището не е на кръстника на Горанов, а на брачната половинка му. Оказа се, че тя е притежател и на доста забавна вила в местността „ Ярема “.

Дълго време се пишеше за тази вила, Фрог нюз разгласява още 2015 година информация за нея, само че никой не обръща внимание. Сега от уеб страницата Бивол съумяха да извадят документите, които демонстрират собствеността, обърна внимание на неналичието на реакция от страна на медии и институции журналиста за разкритията, че има нередности с тези парцели.

Борис Ангелов разяснява още, че прилежащия на Сариеви имот, в местността " Ярема " е продаден на Нина Ставрева. Коя е тя? Тя е началник на кабинета на Пламен Орешарски в тройната коалиция. Тогава консултант в същия този кабинет е самия кръстник на Горанов. Ако съдим от биографията на Горанов, оповестена в " 24 часа ", която няма по какъв начин да не е вярна, той става шеф на отдел в министерството на 24 години. Нина Ставрева става основен секретар на министерски съвет. После тя е препоръчана за вицепрезидент на Черноморската банка. Заплатата й е 126 хиляди евро годишно. Горанов тогава напусна ГЕРБ, съгласно думите му тъй като не можеше да си изхранва децата с депутатската заплата. Когато идва държавното управление „ Борисов 2 “, персонално министър председателят афишира, че отдръпват кандидатурата на Ставрева. Но с оповестяването на кандидатурата на мившия министър Ивайло Московски излиза наяве, че той отива на мястото на Нина Ставрева, която очевидно си е била на поста, макар обявата на Борисов.

Ивайло Московски е съсед по апартамент в комплекса „ Есте “ на Владислав Горанов. Това е поредност от случайности, която е доста забавна. Интересно е за какво тъкмо Московски е препоръчан за представител в Черноморската банка, откакто тече към момента едно разследване против него.

В екипа на " 19 минути " се прояви следния въпрос за какво за политиците не се постанова да заявяват принадлежност към организации както магистратите. Интересно е дали нямат някакви зависимости по тази линия. Тази седмица Горанов отново заявява, че нямал спор на ползи, само че публицисти му подсетиха, че е назначил сина на Сариев и то на служба, която му разрешава да взе участие в комисии по публични поръчки, което значи, че не е бил елементарен чиновник, добавя Ангелов.

Следва обстоятелството, че оповестената стойност, на която е платен по-малкия апартамент на сина на Сариеви, е доста по-висока от тази на жилището, в който живее Горанов. Може да има такава договорка, само че въпреки всичко е необичайно.

Тази седмица се тиражира и информация за часовник, който носи финансовия министър Горанов, който наподобява да е с цена от няколко министерски заплати. Може да е имитация, само че тогава пък би трябвало да се знае, че в Европейски Съюз не се приема по никакъв начин добре и въобще не се толерира висши държавни чиновници да носят реплики на такива скъпи движимости.

Според Ангелов това е забавна лавина от „ случайности “, които би трябвало да намерят обикновено пояснение. Прокуратурата изиска съответни неща от КПКОМПИ. Но инспекцията ще завърши преди Коледните празници, тъкмо когато на хората няма да им е до това.

В уеб страницата на КПКОМПИ се вижда, че не е направена инспекция на декларациите тъкмо от 2017 и 2018 година. Няма информация, вакуум е. Въпреки че е известна информация, че от 3 000 проверявани над 500 употребяват такива парцели.

Имаме една непитаща публицистика. Никой не пита, с цел да не получи ответен удар. Поне може да се пита. Длъжни са да дават отговор. Политиците, в случай че ги оставим ще си вършат каквото си желаят, приключи Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР