В съвременния тенис силите са изключително изравнени и съвсем тънки

...
В съвременния тенис силите са изключително изравнени и съвсем тънки
Коментари Харесай

Макенроу разкри кое е качеството, което отличава Надал от всички останали играчи

В актуалния тенис силите са извънредно изравнени и напълно тънки моменти вземат решение конфликтите меду топ играчите. Често волята за победа и психическата устойвивост оказват по-голямо значение за изхода на срещите от техническите детайли в играта, а самият Джон Макенроу удостоверява въпросното изказване и е на мнението, че Рафаел Надал е най-хубавият образец в това отношение и тъкмо тези му качества са го трансформирали в толкоз сполучлив спортист:

" Никога не съм виждал някой като него. Мислех си, че Джими Конърс е най-състезателната натура, която ще стъпи в миналото на тенис корта, само че борбеният дух на Надал го отличава от всеки различен състезател и е неговото най-силно качество. Този човек е необикновен тенисист и на всичкото от горната страна е кадърен да се раздава на най-много във всеки един мач, което постоянно прави разликата на това равнище. Подобна композиция е доста мъчно за съперника от другата страна на мрежата. Ясно е, че множеството от останалите момчета също се стараят да дават всичко от себе си на корта, само че от време на време нещата не са толкоз лесни, тъй като другояче и останалите тенисисти щяха да го вършат. Ще си разреша да дам образец с Ник Кирьос. Мога просто да му кажа, че би трябвало да се влага повече в дуелите си и ще бъде в топ 3 на света, единствено че за него е мъчно да го реализира.

Виждаме какво се случви и с Наоми Осака, която имаше толкоз доста триумфи на ранна възраст. Тежко е да наблюдаваш по какъв начин толкоз надарена състезателка страда на корта и явно има проблеми с мотивацията. Не всички могат да бъдат Рафа, Конърс или Новак, който изживя толкоз сложни моменти при започване на годината, а в този момент е още веднъж съвсем несломим. Бившите играчи сме длъжи да предаваме опита си на по-младите от нас и е значимо да им даваме препоръки, с цел да ги накараме да се почувстват по-добре " - разяснява именитият американец.

Източник: Tennis 365

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР