В съвременния свят добрата умствена кондиция е ключов фактор в

...
В съвременния свят добрата умствена кондиция е ключов фактор в
Коментари Харесай

Най-мощните естествени стимуланти за мозъка

В актуалния свят положителната умствена кондиция е основен фактор в всекидневието, само че и при доста типове специалности, даже отвън изобретателната сфера. Ето за какво е значимо да се грижим по едно и също време и за физическото, и за умственото си здраве.
 Мазните риби, замърсяването на въздуха и по какъв начин потреблението им защищава мозъка
Рибите, които поддържат мозъка здрав и млад

От какво ни пазят мастните киселини

Определени субстанции, които се съдържат естествено в някои типове храни, могат да ни оказват помощ да подтикваме редица мозъчни функционалности - от паметта до настроението ни. Stars insider подсказва кои тъкмо са тези храни.

Креатин
 Снимка 504744

Оказва се, че тази известна измежду спортистите добавка има и свойството да усъвършенства когнитивните ни функционалности и да укрепва краткосрочната памет. Месото е главен натурален източник на креатин.

Теанин

Тази аминокиселина се намира в обилие в зеления чай. Има успокояващи свойства и е чудесна добавка за хора, които страдат от тревога или от недостиг на вниманието.

Какао

Чистото какао е мощен антиоксидант и усъвършенства оросяването на мозъка. Добре е, че от него се прави какво - шоколад.

Женшен
 Снимка 504748

Заедно с многочислените изгоди за здравето, това растение прави чудесна работа за паметта и понижаване на умората.

Уридин

В бирата има огромни ресурси уридин, който усъвършенства мозъчната активност. Проучванията сочат, че той може да бъде и дейно средство за лекуване на меланхолия. Естествено, единствено в умерени количества.

Холин



Високи концентрации на тази молекула могат да бъдат открити в яйцата, изключително в жълтъците. Известно е, че холинът подтиква умствените благоприятни условия при хората.

Рибено масло

Омега-3 мастни киселини са измежду най-полезните субстанции в природата. Освен всички изгоди за здравето, те понижават и признаците на меланхолия и тревога.

Куркумин
 Снимка 504743

Куркуминът, който се съдържа в куркумата, несъмнено, има мощни противовъзпалителни свойства и също така понижава признаците на меланхолия и тревога.

Боровинка

Боровинките съдържат антоцианини. Тези мощни антиоксиданти усъвършенстват способността за учене и запаметяване. Също по този начин консумирането на плода може да предотвратява увреждането на ДНК и когнитивните проблеми.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР