В съвременния и динамичен живот, човек често не успява да

...
В съвременния и динамичен живот, човек често не успява да
Коментари Харесай

Плащането на комунални услуги е без такса с Fibank |

В актуалния и динамичен живот, човек постоянно не съумява да се оправи физически с всички задания. Все по-често ни се случва да забравим или да не успеем да свършим нещо. Едно от най-честите неща, които по една или друга причина забравяме, са безчет многото битови сметки. Основната причина за това е, че фактурите за тях се издават в разнообразни времеви интервали според от самата услуга. Понякога даже се случва да останем с усещане, че сме заплатили дадена фактура, само че да сме не запомнили и това да ни коства наказателна рента или даже краткотрайно прекъсване на дадена услуга.

Днес има редица способи и услуги, които ни оферират опция да заплатим битовите си сметки на едно място, а не да обикаляме по касите на другите компании. В актуалната усложнена от ковид обстановка и ограничението на физическия контакт, Fibank (Първа капиталова банка) предлага елементарен и комфортен метод за отдалечено възнаграждение на употребяваните комунални услуги.

Клиентите могат да избират два метода да извършат това - посредством системата Моята Fibank и мобилното приложение MyFibank или посредством регистрация в банков офис на дебитна карта. Освен спестеното време, употребяващите услугата имат опция както да управляват разноските си, по този начин и да заплащат отговорностите на техни родственици.

Чрез системата Моята Fibank и мобилното приложение MyFibank всеки може да заплаща сметките си за ток, парно, вода, телефон или други разноски непосредствено от своята дебитна или кредитна карта, или от разплащателна сметка. По този метод клиентът получава информация за отговорностите очакващи заплащания и следене на история на осъществените заплащания. Може да бъдат направени настройки всяко заплащане да бъде осъществявано автоматизирано при съществуване на издадена фактура или след категорично утвърждение. Ако клиентът е избрал опцията за автоматизирано възнаграждение, само че наличността по сметката му е по-малка от тази на издадената фактура, тя не се заплаща и изчаква утвърждение.

Ако към този момент сте клиент на Моята Fibank можете незабавно да платите мечтаните сметки. Ако не притежавате регистрация в системата Моята Fibank би трябвало да направете първична регистрация, след което можете да се възползвате от цялостната функционалност на системата. Първоначалната регистрация в Моята Fibank може да се извърши и напълно онлайн без да посещавате офис на банката. Улесненият цифров развой разрешава достъп до цялостните функционалности на електронното банкиране на Fibank посредством отдалечена идентификация чрез Квалифициран електронен автограф (КЕП) от Еvrotrust.
Сметките за битови услуги могат да бъдат платени в точния момент и с опцията за автоматизирано заплащане посредством дебитна карта от Fibank. За задачата е належащо да дадете авансово своето единодушие, като извършите еднократна регистрация за прилагане на услугата в най-близкия клон на ПИБ. За улеснение и сигурност на клиентите банката предлага опция те да дефинират оптималната сума, над която да не се правят заплащания.

Извършването на комунални заплащания се предлага от няколко банки в страната. Според последната информация на Българска народна банка за таксите на снабдители на платежни услуги тук-там тя може да бъде безвъзмездна, а при други да варира сред 20 стотинки и 4 лв.! Таксите също по този начин могат да варират и по отношение на това дали заплащанията се правят онлайн или в офис на банката. Във Fibank тази услуга се прави онлайн като не се начисляват спомагателни такси върху осъществените заплащания. По този метод всеки клиент е спокоен, че няма да бъде неприятно сюрпризиран някоя вечер от това, че е не запомнил да заплати сметката за ток.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР