В съвременната работа често е трудно да запазим постоянна висока

...
В съвременната работа често е трудно да запазим постоянна висока
Коментари Харесай

Тренирайте мозъка като мускул

В актуалната работа постоянно е мъчно да запазим непрекъсната висока централизация. Особено измежду потока от проблеми и стремежи на клиентите, имейли, известията от сътрудници и сътрудници и непрекъснатото звънене на телефона. При целия този пейзаж и шумов фон е потребно да познаваме естествените ограничавания на мозъка си. С ловкото им заобикаляне можем да подобрим продуктивността си.

Мозъкът на всеки от нас е внимателно надъхан на периодичност да се разсейваме когато и да е. Продължителната съсредоточена работа става все по-невъзможна задача с толкоз доста връзки, които ни заобикалят в всекидневието. Ние желаеме едно, съзнанието ни автоматизирано се насочва към друго.

Реакцията на мозъка „ погледни тук и в този момент! ” е незабавна и безусловно невъзможна да се спре, изяснява американецът Дейвид Рок, съосновател на институт за неврология и водачество в Щатите. Той се съгласява с множеството експерти и негови сътрудници, които считат, че мултитаскингът не е за препоръчване. Опитите да вършим няколко неща по едно и също време понижават интелигентността ни и безусловно снижават IQ-то ни при взимане на решения и по време на осъществяване.

„ 20 минути на ден работа с бездънен фокус могат да бъдат истински поврат ”, разяснява още Рок. Затова е скъпо да се научим да ги реализираме. 

Как да упражняваме мозъка си да бъде по-съсредоточен? Тук следват няколко потребни съвета.

1. Първо се заемайте с креативната работа, след това с останалия тип труд.  Често в началото се захващаме с каузи и задания, в които нямаме потребност от високи обороти на мозъка и по-късно, „ готови ”, се насочваме към по-трудните задачи. Това изчерпва силата ни и понижава степента на вглъбеност. Дори частичното осъществяване на други задания понижава умствения потенциал за деня. Всяко решение, което вземаме, уморява мозъка по малко. За да бъдете по-ефективни, обърнете реда и се захващайте в работния ден първо с по-трудното. След това ще се чувствате по-добре. Оставете отговорите на имейли, насрочването на срещи и другите механически задания за последно.

Продължава на идната страница. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР