В съвместно изявление те заявяват, че признава независимостта на глобалните

...
В съвместно изявление те заявяват, че признава независимостта на глобалните
Коментари Харесай

35 страни поискаха изваждането на руските и беларуските спортни организации от международните федерации

В взаимно изказване те декларират, че признава независимостта на световните спортни федерации, само че твърди, че " съветските и беларуските спортни национални управителни органи би трябвало да бъдат отстранени от интернационалните спортни централи ".

Съединени американски щати, Канада, Англия, Австралия и множеството страни от Европейския съюз бяха измежду нациите, призоваващи за този ход, който би изключил двете страни от органи, в това число Международния олимпийски комитет (МОК).

Освен това всеки, който има близки връзки с съветската или беларуската страна, също би трябвало да бъде отхвърлен от значими спортни постове, без значение дали е публично обвързван с държавното управление или не, споделиха страните.

Подписалите се също приканиха националните и интернационалните спортни организации да преустановят излъчването на надпревари в Русия и Беларус.

Много интернационалните спортни федерации не разрешиха на съветски и беларуски спортисти да вземат участие в интернационалните надпревари малко след началото на съветската инвазия в Украйна. Националните федерации обаче в по-голямата си част към момента са част от проведения спорт. Например, МОК има двама руснаци измежду своите членове с право на глас и други двама са почетни членове, до момента в който УЕФА към момента разрешава на президента на Руската футболна федерация Александър Дюков да резервира мястото си в Изпълкома. Дюков заема и управителна позиция в държавния съветски енергиен колос Газпром.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР