В Съветския съюз подготовката за евентуална ядрена война се провеждаше

...
В Съветския съюз подготовката за евентуална ядрена война се провеждаше
Коментари Харесай

Щурмовият “Анаконда” - крилата на постапокалипсиса

В Съветския съюз подготовката за възможна нуклеарна война се организираше толкоз съществено и задълбочено, че през днешния ден даже е мъчно да си го представим. Тези работи не се лимитираха единствено до построяването на бункери и приюти и запълването на уреди за дълготрайно предпазване, написа " Поглед Инфо ".

Подробно беше премислено по какъв начин страната ще се възроди от нуклеарни руини и животът ѝ ще бъде възобновен във всички аспекти. Предполагаше се, че вследствие на унищожаването на главните индустриални центрове на страната ще се случи доста понижаване на софтуерното равнище. Въз основа на това са създадени планове на разнообразни машини и съоръжение, чието произвеждане може да бъде открито в изискванията на разрушена страна и прекратени индустриални връзки.

Освен всичко друго, започва програмата ЛВЩ (Лесен за възпроизвеждане щурмовик), съгласно която е създаден план за на ниска цена и несложно произвеждане на военен аероплан, кадърен да реши необятен набор задания за огнева поддръжка на войските. В края на 80-те години в конструкторското бюро „ Сухой “, според програмата на ЛВЩ, по този начин наречената бригада „ 100-2 “ създаде редица забавни планове като част от тази стратегия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР