В Съветския съюз колите също са тествани за пасивна безопасност,

...
В Съветския съюз колите също са тествани за пасивна безопасност,
Коментари Харесай

Директно в бетона: краш тестове на автомобилите от СССР

В Съветския съюз колите също са тествани за пасивна сигурност, само че изискванията тогава са доста разнообразни: без смачкващи се бариери с отчасти припокриване, непосредствено в бетонна стена, насрещен удар със 100% припокриване.

В допълнение към теста за преден удар има и други: заден удар и реплика на катурване... Но да, условията за сигурност на автомобил тогава са доста по-ниски от в този момент. Въпреки товао оповестените фрагменти са доста впечатляващи.

Те бяха събрани в един обзорен видеоклип на канала Auto World Youtube, който предлагаме на вашето внимание. Москвичи от няколко модела, УАЗ-452 " буханка " и УАЗ-469 (сега - модел Хънтър), пробен рейс Юност, внушителен ЗиЛ, две генерации на Волга и други... Но по-добре вижте сами.

Може би единствено продуктите на ВАЗ са пренебрегнати в клипа, само че си коства да се върнем към тях в обособена публикация. Това, което прави усещане е, че ударът в бетонен куб през тези години надалеч не постоянно е изключително мъчителен за колата.

Но следствията за хората, в случай че са в такива условия, в доста случаи биха били съдбовни. Съветският метал в действителност е здрав, само че изключителната сила на удара отива напряко в кабината.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР