В Саудитска Арабия започнаха съвместни военни учения на САЩ и

...
В Саудитска Арабия започнаха съвместни военни учения на САЩ и
Коментари Харесай

САЩ участват във военно учение в Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия започнаха взаимни военни учения на Съединени американски щати и страните от Съвета за съдействие в Персийския залив (ССПЗ), разкри АП.

Учението " Eagle Resolve 23 " има за цел да ускори военното съдействие сред участващите страни, се споделя в изказване на Централното командване на Съединени американски щати.

" Това обучение укрепва груповата подготвеност на Съединени американски щати, Саудитска Арабия и ССПЗ и усъвършенства оперативната съгласуемост на силите, като способства за районната непоклатимост ", се споделя в изказването.

В изказването обаче не се показват детайлности за продължителността на учението или за участващите страни като се изключи Саудитска Арабия.

ССПЗ се състои от Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар, Бахрейн, Оман и Кувейт .

Саудитската държавна осведомителна организация СПА заяви, че учението се организира в Центъра за въздушни бойни дейности в Източната провинция за обмяна на опит в региона на противоракетната противовъздушна защита.

Последното издание на учението Eagle Resolve е извършено през март 2022 година в американската база Форт Карсън с присъединяване на военнослужещи от Кувейт, Бахрейн, Саудитска Арабия и Оман.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР