В състояние на криза, каквато е , реформа няма как

...
В състояние на криза, каквато е , реформа няма как
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: В състояние на криза реформа на здравната система няма как да се прави

" В положение на рецесия, каквато е, промяна няма по какъв начин да се прави. Да се стартира да се реформира една здравна система тогава, когато тя би трябвало да работи „ под пара “ със 100% от оборота, стрелката да свети в алено, е доста много мъчно. Бих споделил, че даже е немислимо да се започват промени или да се мисли за промени в този миг ".
Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на Националния конгрес на пациентските организации, представен от организация „ Фокус “.
Той изясни, че се надява промяна въпреки всичко да бъде осъществена оптимално скоро, само че посочи, че все още е време да се работи и правят разбори. 
 Здравният министър изясни кой е отговорен да сме първи по смъртност в света Здравният министър изясни кой е отговорен да сме първи по смъртност в света
Защо позволихте България да заеме челни позиции по смъртност от ковид в света? " Не сме го разрешили. От самото начало на зараза...
Костадин Ангелов уточни, че система, която не е претърпяла промяна, няма по какъв начин да бъде задоволително ефикасна и да дава продукта, който хората чакат.
По отношение на достъпността на системата, министър Ангелов акцентира, че съгласно него тя не е извънредно недостъпна. 
По отношение на електронизацията на системата министър Ангелов уточни: „ Освен че си приказваме доста по тези въпроси, ние вършим и много доста сега. Основен сътрудник на Министерството на здравеопазването е „ Информационно обслужване “, което основава цялата база от данни, целия хардуер и програмен продукт, с цел да може тази система да проработи. Резултатите ще бъдат доста потребни за българските жители. Те ще доведат до една строга отчетност и координираност на процесите, както и опция за следене на всички процеси. Не срещаме от всички участници в този развой безусловно схващане, тъй като контролът е нещо, което не е изключително мечтано от всички. Амбицията на Министерството е ние да имаме действителен взор на момента за всички процеси, които стават в системата “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР